Celkem:
členů4368
aut785
témat1367
příspěvků19557

Nejbližší sraz
Členové on-line (0)
Chat OnLine: 0 členů
nissan-club.cz / Diskuze / Terrano / Exteriér / Přídávné světla na střechu

Nejste přihlášen. Přihlašte se prosím vpravo nahoře, nebo se zaregistrujte.

Zpět

Přídávné světla na střechu
Hrudik

Tak to sem já

27.09.2010 15:24:01
smajl 36
Zdravím všechny příznivce a ostřílené ofrouďáky. Měl bych dotaz, co byste doporucili jako přídavná světla? Jaké máte zkušenosti? Jak namontovat toto zařízení? Moc Vám všem děkuji za názory rady přízpěvky. Věřím že se v tomto tématu všichni dozvíme něco nového a užitečného.

smajl 37
Určitě přídavný dálkový podle toho kolik chceš párů tak na každý pár samostatný relátko
http://www.levne-autodopl...vna-svetla-2ks-p-633.html
záleží na vkusu a tvých možnostech.Dole máš načrt jak by to mnělo bejt správně udělaný aby to bylo funkční a neosvětlovalo ti to kapotu protože by tě to zároveň oslňovalo a nic bysi neviděl

smajl 36
našel sem v garáži nějaký starší přídavný helly, vejdou se mi na střechu pod stan sice budeou utopený ale snad svítit budou. jenže stále rozmýšlím, kudá povedou kabely ?? Strašně nerad bych vrtal. Nenašel jste někdo někde nějakou díru pode dveřma, nebo někde pod těsněním ?? Nebo nějakou šikovnou průchodku ?

smajl 36
taky sem přemejšlel že si přidam nejaky světla ale nevim jestli na střechu nebo na rám .
neděla se najaka takova ta expediční zahrádka ale mala?abych ji dal třeba jen do pulky hagusu ? a na to světla ?

smajl 37
Jinak tě tady výtám Ondro konečně sis našel taky cestu sem.Já bych to chtěl vyřešit že do vnitř prolezu sloupkem od hagusu z venčíto do sloupku poleze skrz gumovou průchodku a potom skrz vyvrtanou díru do patky hagusu dovnitř auta

smajl 37
Zdar,
tak jsem namontoval konečně světla i s majáčkama na střechu.Kdyby jste měli zájem tak.Vymyslel sem to tak,že jsemn vzal jekl a upravil přesně mezi hagusy tak že je mezi šroubkem a krytkou (pod níž je imbus na povolení celýho hagusu) a v tom žlábku napasovanej přesně a ani se nehne.Kabely vedou skrze přední patku a následně protažené,pak samotným uchytem hagusu skrze střechu dovnitř.
Edit:Ale nevim jestli tenhle způsob bude přesně fungovat i na Hardtopa páč ten má gusy trochu kratší a dál od předku.

smajl 36
moc pekne vymyšlený to maš .
no nevíte nekdo kde by se daly sehnat nejaky menší expediční zahrádky ?

smajl 37
třeba takový ?
http://www.thule.com/cs-C...riers/Baskets/828000.aspx

smajl 37
no jeje ,moc pekne ,to sem měl přesně na mysli .
hele ondro jak si vyřešil kabely k těm světlum ?

smajl 37
Někde na jiným foru sem viděl že to kluci řešily vodotěsnou průchodkou používaj to na lodích možná najdu někde odkaz jinak kabely by mněly mít průřez 1,5 mm

smajl 36
Moc Vám děkuji za Vaše nápady a názory, ale měl bych takový hloupý dotaz. A to jak se zapojují kabely, kde by měl být vypínač a kolik relátek tam dát? Co se týče elektiky ta vím jen že jezdí po kolejích

smajl 37
Vypínač nejlépe někde u volantu ať ho máš po ruce.relátko bych doporučil na pár světel jedno.
smajl 37
Na každý pár světel je lepší mít jedno relátko. Jinak zapojení záleží na tobě jestly to chceš pouštět s dálkovýma tak v motoru v krabičce si najdi pojistku dálkových světel a odtud to natáhneš nebo to chceš pouštět samostatně nezávisle na světlech a proud ukradneš z kabynových pojistek záleží na tom

smajl 37
No a kdybys chtěl tak to udělej jako já .Tady je nákres zapojení.Při použití 4 světel o výkonu 55w jednoho

smajl 37
To máš zapojení na nezávíslí svícení na dálkový to je podobný akorát ten plus dáš pod pojistku dálkovejch jinak to zůstává stejný

smajl 36
mam takovej dotaz, tak zahrádka si asi par kapek na spotřebě přidá co?

smajl 37
Tak jak píšeš Hrudiku je to nezávislý,Což si myslím je lepší na střešní světla.Ostatně se dají i využít v pojistkách ty zálohy kam to můžeš píchnout.

smajl 37
hezký zapojení
já to udělám tak, že budou světla ovládaný 3 polohovým vypínačem. Jedna poloha vypnuto, druhá poloha přídavná světla zapnuto, a třetí poloha budou přídavná světla zapínat podle dálek

smajl 36
Helou,tak jsem se rozhodl to postavit na třípolohový vypínač.Jenže potřebuju poradit.jeden přívod bude na přímo,druhej bude prázdnej a třetí povede + od dálkových světel originál na autě.Jen nevím odkud ho táhnout.Kdo ví at poradí

smajl 37
od pojistky v motorovým prostoru je tam v krabyčce na straně u spolujezdce jeto pojistka dálkových světel

smajl 36
No to si nejsem uplně jistej Pane...ted do toho čumim a jsou tam dvě na pravý a na levý...navíc koukám že mi tam jaksi chybí pojistky na Alt.,Engine cont A/T,A/T Glow RLY

smajl 37
no jaxi jsem jsem zvládl namontovat vypínač na ovládání rampy, a o přívodech přemýšlím také. Prvním řešením mě napadlo natáhnout kabely přímo od světel, kde napětí na olvádní ukradnu. Další varinotu je kuchnutí pojistkové skříně v kabině a napojit se tam, nebo relátka světel (já ho budu mít asi v kabině u řidiče). A třetí možností napojit se do svorky združeného spínače, přičemž tu budu mít přívody nejkratší cestu k vypínači.

smajl 37
Asi nejshůdnější bude natáhnout přímo z páčky u volantu. ale už vidim jak to vykuchám a bude po ptákách.
Já mám všechno solo nezávisle na pojistkách.

smajl 37
měl jsem trochu času, tak jsem připravil ovládání světel. Přepínač páčkový, jedna poloha přídavný svítěj absolutně nezávisle na čemkoliv, druhá poloha se přídavný rozvítěj jen s dálkovými. U spínače je LED kontrolka s rezistorem pro kontolu. Akorát na ní přez páčku světel není vidět . Napětí jsem ukrad ze svorky 5 (trvalé +) a 9 (dálky) na konektoru M817 (r.v. 2004). Do motorvýho prostoru tedy stačí natáhnout 1 vodič na ovládání relé. šedivé kabely jsou nabastlené (napájené na piny vevnitř). Svorka se dá rozebrat ale piny nevytahovat úplně, jen nechat konce v plastu, jinak se rozutečou. Na 96kách to bude nějak podobně, nebo prostě měřákem najít vhodný pin. Výhoda je, že ty ovládací napětí jsou už za pojistkama a také že se nemusí tahat nějak dlouhé kabely.

smajl 37
no vida!Jen pro mě to je strašně složítý radši jsem si natahl nový kabely.A vypínač sem si dal přesně pod ručníí brzdu.Tak at ti to svítí!

smajl 37
Zdravím všechny! Děkuju Vám za Vaše rady a nápady. Nakonec jsem to udělal tak, že jsem sehnal jeden starý příčník na hagusy. Ten jsem zkrátil tak aby vyšel mezy hagusy. na nej jsem navařil z 2plechu výstupky abch tam mohl na fest dotáhnout ty světla. Teď mi zbývá jen provrtat z boku ty hagusy a sešroubovat to dohromady. Koukal jsem že jsou duté a tak sem si vysoustružil válcové podložky a přez ně to stáhnu. Hned jak se zbavím moribundusu tak čapnu foťák a nafotím tuto myšlenku. Jsem zvědavý co na ni řeknete a zdali se bude toto řešení líbit...

smajl 36
Zdravím vás! a co světla dozadu?? nějak mi origo couváček nestačí, hlavně když něco potřebuju osvítit při nakládání atd.... řešil jste to někdo??
co dát dozadu? jen bílý světla, nebo i brzdový, popř. ještě pozičky???

smajl 37
Já to mám vyřešený takle http://www.autosvetla.cz/img/dscf0001.jpg

zdroj: Internet

COWBOY

05.11.2010 21:00:05
Takto jsem si připravil rampu mezi hagusy a až jí tam dám tak to nafotím jak to na autě vypadá smajl 7

jozef1974

06.11.2010 08:30:46
takze ja som takto tiez tunil, ale uz davnejsie tak dam aj ja nejake foto ako som napredoval. Zvlastna kapitola bola el.instalacia, ktoru som si robil sam.

Hrudik

Tak to sem já

07.11.2010 20:38:49
Moje varianta byla trochu zdlouhavější ale výsledek je na světě

jozef1974

07.03.2012 21:05:36
tak chalani, potrebujem na predný ram pridavne dialkove svetla priemer tak 180mm a viac. nakolko nemam cas sa tulat po nete tak vas prosim dajte nejake linky kde sa da nieco slusne zohnat ,len tak s niecim sa neuspokojim . vopred dakujem smajl 44

Hrudik

Tak to sem já

08.03.2012 19:58:21
měl bych ty samí jako mám já 480,- kus sou to Wesamy buď modrý nebo bílí

jozef1974

08.03.2012 22:02:11
Hrudik,vzdyt me znas,s wesemem se neuspokojim,ja bych radsi bili, wesem beru kdyz nic lepsiho za rozumnou cenu nesezenu, predstavuji si neco exotickejsiho a aby bylo jasno sem ochoten investovat tak do 100€

Hrudik

Tak to sem já

09.03.2012 20:24:03
tak jedině Hely nebo Maxtely nic jinýho mně nenapadá koukni na Ebay Tonda nebo Vojta umí nakupovat smajl 7 a co ty tvoje starý lampiony

jozef1974

09.03.2012 20:29:32
stare byli helly a byli uz hodne stare meli rok narozeni 1995 a byli uz zevnitr vybledli, tak sem ich daroval se starym prednim ramem smajl 1 v podstate by my pomohl nejakej hodne dobrej link

jozef1974

29.03.2012 20:51:43
tak sem to vcera vybavyl a mam uz doma tohle:
http://www.allmetal.sk/Elektrika-a-elektronika/Svetla-a-signalizacie/Hella-700-FF-Kit.html
este som to nenamontoval ale na buduci tyzden tam uz budu.
dakujem. smajl 1

Zpět

-
Sponzoři klubu

Autokšeft Kernite Nissan Color Car Emado školní potřeby Stylemax reklamní agentura eLoading - webové stránky, e-shopy, profesionální e-systémy Motoron - výroba věcí pro auta Řeznictví Praha - Hudera a syn Vitráže - Sklenářství Vlašim Exkluzivní kosmetika

Děkujeme