Celkem:
členů4368
aut785
témat1367
příspěvků19557

Nejbližší sraz
Členové on-line (0)
Chat OnLine: 0 členů
nissan-club.cz / Diskuze / Terrano / Exteriér / Zatékání do Terrana II

Nejste přihlášen. Přihlašte se prosím vpravo nahoře, nebo se zaregistrujte.

Zpět

Zatékání do Terrana II
Hrudik

Tak to sem já

27.09.2010 15:26:11
smajl 36
Ahoj,
kluci moc prosim poraďte,
Vlezl jsem dnes do auta a na mém míste šoféra byla na podlaze asi 2cm zmrzlá voda. Zřejmě zatekla po roztání velkého množství sněhu na střeše. Podobně je vidět vlhkost i v průběhu roku na podlaze spolujezdce.
Levý blatník je na konci totálně zespodu prorezlý a je v něm díra. Evidentně to vše pak krz něj vytéká ven.
To samé ještě řeším na zadních dveří, kde je prorezlý celý dolní roh.
Čím a jak mám netěsnosti dveří a oken opravit ?
Jo a čím zastavit rez a zrestaurovat prorezlý blatník a dveře ?
Díky za pomoc

smajl 37
Ahoj,
podle mě nejlepší je okolo okna kde je ta guma napatlat silikon bezbarvej a pak pěkně uhladit a eventulně natřít barvou černou.Co se týče renovace po rzi tak podle mě je nejlepší koupit laminát.V obi prodávaj pláty silikonu a tu dvousložkovou srágorku a i s návodem.Samo to nemaj jen v obi ale já to tam vždy kupoval,páč sem to vždy potřeboval honem.

smajl 37
Ježiš to je zase blbost!! kolem čelního okna nemůže zatíkat, žádnej silikon tam necpi. Přední okno je nalepený a ta guma je tam jen pro okrasu a z důvoduaerodynamického hluku, aby ti ro nepískalo. Obvykle do těchto aut zatéká u spolujezdce přes ventilátor topení. Přesně nad ventilátorem je podložka (zelená) okna při lepení, která má zespodu těsnění a pokud je to těsnění starý, tak přes něj teče. A protože ta dírka je přesně nad ventilátorem, teče to přes něj až dovnitř. ale u řidiče to není, tak to ěm nenapadá proč tam máš vodu. taky si už na 100 % nevzpomínám, jestli ten držák skla je i u terrana přímo nad ventilátorem, ale u všech ostatních osobních modelů Nissanu až do roku cca 2001(N16, P12 a K12 už ne) to tak je. Takže žádnej silikon, to je ta největší blbost co ti kdo může poradit. je to škaredý, stejěn to vůbec nedrží a zatíká pod to dál!!

smajl 37
No nevim ale kdybych to neměl vyzkoušený a nevěděl že mi tudy teče do auta a po aplikaci silikonu se to vyřešilo tak to sem asi nepíšu.A navíc silikon se dává asi proto že po něm vodá stejká takže tvrdit že silikon netěsní asi blbost nebude že.

smajl 37
Silikon je agresivny na zelezo tak az ti vyhnije rantel okolo okna potom si prilepis okno kde?

smajl 37
jj silikon je sice kyselý, ale pokud se dá na gumu, sklo, nalakovaný plechy tak to vůbec ale vubec ničemu nevadí, natož u starýho auta...

smajl 36
Ahoj všem a děkuji za velmi plodnou :+))) diskuzi
Omlouvam se za svuj laický dotaz: ten ventilátor topení, to je ta plastová mžížka pod stěrači?
Díky

smajl 36
Člověče já jsem zjistil že se mi dělá vlhko pod gumou u řidiče, když je venku mokro, je možný aby byla děravá podlaha?

smajl 37
To je právě ten důvod, proč sem založil toto téma. Přesně to začalo pouze vlhkem pod gumou u spolujezdce, pak u řidiče a v neposlední řadě louží (a fakt velkou) taktéž u řidiče. Děravá podlaha určitě nebude. Ale hlavně si dej velký pozor, neboť když jsem odendal tedy tapecírung, tak je pod ním ještě taková měkká tkanina jako vata. A ta byla durch promáčená, a tím vznikalo vlhko pod gumovými koberečky. Ta tkanina nejde jen tak vyndat, neboť oproti například fabii, která jí má volně vloženou, jí má Terrano přilepenou k tapecírungu, takže musela celá pryč. Tapecírung jsem pak nadzvednul, pořádně jsem to vyfénoval a v jarních měsících se těším, že na sluníčku všechny těsnění projdu a budu dohledávat. Jo a nejprve jsem si myslel, že to může být voda z chladiče, neboť se mi v ten samý moment začala z motoru ztrácet, ale naštěstí to nebylo ono, neboť nikde žádné stopy po Fridexu...

smajl 37
Ta voda a vlhkost se Ti tam dostala po zimě.To je u každého auta.Sníh na botách.To by jsi se musel přezouvat.A pod gumou hodně dlouho vysychá.

zdroj: Internet

Zpět

-
Sponzoři klubu

Autokšeft Kernite Nissan Color Car Emado školní potřeby Stylemax reklamní agentura eLoading - webové stránky, e-shopy, profesionální e-systémy Motoron - výroba věcí pro auta Řeznictví Praha - Hudera a syn Vitráže - Sklenářství Vlašim Exkluzivní kosmetika

Děkujeme