Celkem:
členů4368
aut785
témat1367
příspěvků19557

Nejbližší sraz
Členové on-line (0)
Chat OnLine: 0 členů
nissan-club.cz / Diskuze / Terrano / Exteriér / Zatékání střechou

Nejste přihlášen. Přihlašte se prosím vpravo nahoře, nebo se zaregistrujte.

Zpět

Zatékání střechou
Hrudik

Tak to sem já

27.09.2010 15:25:16
smajl 36
ted jak sou ty "krasné" červnové dny plné děště tak sem zjistil že mi do auta teče u řidiče lyžinama a možna i střršním oknem :/ což je nemylé. musim rozebrat celej strop a nejak to utěsnit a to mě štvě :/
lyžiny asi pudou dolu a musim tam pod ně dat nejaky nový těsnění aby to neteklo .
mate nekdo nejaky rady ?

smajl 36
Ahoj,také jsem zjistil při vytrvalých deštových srágor že mi protéká šíbrem.A to tak že ten poklop co je pod okýnkem mám z poloviny mokrej a sjiždějí mi kapky k ovládání šíbru a pak občas něco kápne na šaltpáku.Radu nemám ale asi to bude chtít novou těsnící gumu přímo na skle.Nebo tu co je okolo na střeše.Kdybys na něco přišelpísni.Já eventuelně udělám to samé

smajl 37
Nedávejte tam hlavně žádný silikon ten sice zavadne ale je tuhej vzhledem k tomu že já osobně v práci používám klempířský tmel NOVOPLAST tuba příde na nějkejch 250,- kterej když zavadne tak je stále krásně vláčnej a pracuje daleko líp s plechem než jakej koli silikon

smajl 37
ne silikon sem vyloučil už napoprve ten tam davat nebudu, taky sem přemejšlel o nečem takovymhle lepším tešnění

smajl 37
No mě zas tak jak píšeš ty neteče ale po dvouhch dnech neustálýho deště mi sem tam kápne.Ale ten dekl co je pod oknem je z poloviny mokrej!Takže koupim nový těsnění a nebo se na to to vypeču a zejedu do autoskloservisuTS a oni si s tím poraděj .
Mi napadlo jestli nejsou ucpaný odtokový kanálky,a proto se to nestačí čistit.

smajl 37
no tak se zkus profouknout a vysušit ten prosror co tam je, ja mam kanalky docela čisty to sem zkoušel ale asi je budu čistit často

smajl 37
Kolem šíbru nikdy týct nemůže!!!! i kdyby tam bylo těsnění úplně steřelý. Kolem celýho šíbru je plastová vanička, která v každém rohu má odtokovou díru, na kteréou je napojena hadička a ta vede sloupkama až pod auto (vpředu do prahů, vzadu pod podlahou kufru až ven). takže vždy stačí pouze vyčistit ty hadičky - profouknout stlačeným vzduchem. Pokud teče jinama, tak utěsnit, tak jak píše se výše.

smajl 37
Presne tak nedavno sme vytahovali šibr ze sunnika vcetne strechy a divali sme se jak je to paradne resene... jak rikaš v kazdem rohu hadice o prumeru snad 15mm a pod tesnenim vanička...

smajl 37
Ano je to tak jak říkáš.Profoukl jsem odtoky a uvidíme.Ale od včera už teda neprší a stejně tam mokro mám v liště kde posouvá samotný vokno.Teda pod pojmem mokro si představuju několikero kapek ne celej rybník.A co se týče těsnění tak vypadá v pohodě.Tak snad to bylo ucpaný.Uvidíme.

smajl 37
takova mala zatékací... kamaradovi do pulsara taky teklo coz sme nevedeli ale furt se palila jedna pojistka a porad nejaky problemy v eletrice pak jednou stal nasikmo a vsiml sem si ze v tretim brzdovem svetle co ma v kabine je voda... bylo tam asi pul litru... dodnes se divim ze to nevyteklo treba kolem sroubku co byly zespod. nicmene pointa byla jinde do svetla teklo tak ze to stekalo (zrejme od antendiry) po dratu az do svetla... a jen v urcite poloze... nevim jak dlouho se mu tam ta voda sbirala ale po vyliti se to cele osilikonovalo a byl pokoj tim sem chtel rict ze by mozna nebylo od veci shodit tapec a mrknout jestli to treba netece od hagusu a nestika to tam nebo od anteny a tak... nevim presne jak to mas usporadane ale treba ti to aj tak obecne pomuze...

smajl 37
tak ja sem profouknul a pročistil ty odtokovy cesty a sou v pořadku,timpádem mi teče hagusem,těsnění sou popraskaný a hagzsy sou povoleny,takže je sundam,vyčistm to odrezim a tak, snad to bude už dobrý

zdroj: Internet

LukasKL

pit stop jak na dakaru :)

02.06.2014 07:15:05
No mě tam také zatéká ale začlo to sělat až po zimě. Zatéká střešnín okénkem. Když jsem ho zkušebně oblepil páskou abych utěsnil případné škvíry v těsnění, tak se mokro objevilo nahoře u madla spolujezdce a bylo to mokre po celem sloupku až dolů k nohám spolujezdce. Vůbec netuším kudyma se tam ta voda dostala... mám rozebrat tapecírunk na stropě? Když jsem koukal na těsnění kolem dveří, tak tam se voda snad ani nemá šanci dostat.

Hrudik

Tak to sem já

02.06.2014 07:43:51
z okna vedou na každou stranu odvodnovaci hadice vedou sloupkem dolů teď nevym přesně jestly do podbehu nebo do prahu a nebo přímo ven ale zkus se podívat do okna a v rohu by si je měl vidět zkus je profouknout občas se stane že se přicpou

LukasKL

pit stop jak na dakaru :)

02.06.2014 08:43:06
Dik Hrudiku, jdu vytahnout kompresor. smajl 11

Zpět

-
Sponzoři klubu

Autokšeft Kernite Nissan Color Car Emado školní potřeby Stylemax reklamní agentura eLoading - webové stránky, e-shopy, profesionální e-systémy Motoron - výroba věcí pro auta Řeznictví Praha - Hudera a syn Vitráže - Sklenářství Vlašim Exkluzivní kosmetika

Děkujeme