27.09.2010 15:46:19
Zdravím znalce, vlastním TERRANO 3.0 TD rok 2004 najeto 87tisíc km,(motor typ ZD30). Už s tou závadou jezdím týden - popis -náhle(to znamená ve 13hod turbo-motor jede výkonově naplno,pak parkuji ve měste a v 16hod odjíždím,a když se v 1.500ot má projevit výkon turba,tak NIC) takto se mi projevila závada: co jsem zjistil:turbo se točí a řádně nasává(!-aspoň podle podtlaku,který vytvoří),žádná kontrolka nesvítí a nesignalizuje závadu.Mechanická podtlaková regulace turba se pohybuje podle otáček.Takto je z toho líná mrcha-nedá se akcelerovat.Poznámka:asi před měsícem se mi vytřásl konektor(došlo k rozpojení) za vzduchovým filtrem,a chovalo se to stejně-na výkonu může chybět cca 40-50 koní-po zasunutí konektoru bylo vše OK. Už jsem objednán v NISSAN servisu,ale až za týden. Nemáte nějaký typ,nebo vlastní zkušenost a nebo jen radu?
Zdar to vypadá na váhu vzduchu
Při čtení podobných příspěvků by to mohl být jeden z důvodů, také jsem se na netu podíval,jak váha vzduchu vypadá,ale při dnešním odpoledním krátkém pátrání jsem ji neobjevil,možná je něčím překrytá. Kdo poradí,kde bývá umístěná?Díky.
Zkus si stáhnout Tohle http://www.nissanclub.cz/manuals.php je to komplet manuál zatím mě nikdo nenapadá kdo má 3.0 ale na něco příjdem
Je hned u vzduchového filtru,vedou k ní dráty(jediné dráty na sání)
Díky za info, tak teď už je mi to jasné ...... když se mi vytřásl konektor na vzduchovém potrubí(na 99% už mohu říci,že jde k váze vzduchu),tak se to chovalo výkonově úplně stejně.
O víkendu to prověřím.
Zdar to vypadá na váhu vzduchu
Při čtení podobných příspěvků by to mohl být jeden z důvodů, také jsem se na netu podíval,jak váha vzduchu vypadá,ale při dnešním odpoledním krátkém pátrání jsem ji neobjevil,možná je něčím překrytá. Kdo poradí,kde bývá umístěná?Díky.
Zkus si stáhnout Tohle http://www.nissanclub.cz/manuals.php je to komplet manuál zatím mě nikdo nenapadá kdo má 3.0 ale na něco příjdem
Je hned u vzduchového filtru,vedou k ní dráty(jediné dráty na sání)
Díky za info, tak teď už je mi to jasné ...... když se mi vytřásl konektor na vzduchovém potrubí(na 99% už mohu říci,že jde k váze vzduchu),tak se to chovalo výkonově úplně stejně.
O víkendu to prověřím.