27.09.2010 15:52:43

Ahojte Teranaci. Mam taky problem s autom. Ked idem a preradzujem tak mi niekedy preblikuje zlta kontrolka motora "check". Co to moze byt ? moj mechanik nema taky kabel aby to napojil na diagnostiku.
A este jedna vec, niekedy ked vyhodim rychlost predtym ako dochadzam na kryzovatku tak mi zdochne motor. Ked ho nastartujem, tak ostane svietit spominana kontrolka "check" motora a az ked ho trochu preturujem nad tych 3000 otacok tak zhasne .
Nestretli ste sa s niecim takym

Hoj hele muj otec měl přesně tenhle samej problém u benzínovýho Ford sierra.Poprvé jsem mu to spravil tím že mu vyměnil pojistku pro čerpadlo ale po čase se tenhle problém stal znova a bylo to čerpadlem.Jenže to asi je trošku jiná pohádka než naši malí Turáni že....

no neviem vazne co to je. uz praktizujem to ze ked zdochne tak tam hodim 3 alebo 4 kvalt a on sa hned chiti naspat. V prirucke som sa docital, ze ide o nieco s riadenim emisii alebo taketo nieco, no ale presne co to je neviem.

tady máš návod na autodiagnostiku kterou zvládneš udělat sám z vlastí skušenosti můžu potvrdit že to funguje na T2 a nepotřebuješ žádný kabel

Hele možná je to kravina ale skus vyměnit palivovej filtr.

menene boli vsetky filtre aj olej v motore v semptembri 21.9 cize v tomto by som to nevidel. No uz som to zpojazdnil trochu inac, ale povedalo mi to ze ziadna chyba v tom vyblikani.

Blikalo mi to iba ked bola spinka v tom konektore.

No toto je velka nahoda. Inak neviem ako, ale ked som dneska robil tu diagnostiku tak som potom ho aj poriadne preturoval na zohriaty motor, vydymil vyfuk a od vtedy, "klopem na drevo" mi to nespravil. No neviem vazne, to bude nejaka prkotina urcite.

Knock Knock na dřevo.Tak to je dobře ,třeba si mel jen přicpaná potrubí.

Můj názor je ten že to bude problém nafty co se týče nafty samotné přes potrubý k fyltru k čerpadlu a do motoru loň skou zimu mi to dělalo letos zatím né ale projistotu sem před zimou měnil filtr a to se nebojím do toho nalejt bionaftu akorát co sem udělal tak sem včera dotoho nalil aditíva od Shoronu který sou i pro bio naftu
a víc ať odemně letošní zimu nečeka

zdravím vás chlapci!
mám takový problémek. ted v poslední době se mi asi třikrát stalo, že mi auto zakuckalo. Po dobu "kuckání" se rozsvítí kontrolka CHECK a poté zhasne. při vyblikání závady to píše 47- poloha klikové hřídele. a otázka zní:
když se ten snímač vysere totálně tak mě to nechá někde stát, nebo se to hodí do nějakýho nouzovýho režimu a dojedu dom??

našel jsem že by ten snímač měl mět 900 ohmů odpor, tak ho zkusím proměřit...

No muze ti to odpojit motor uplne. Ale kdyz odpojis ten snimac tak bys mozna dojel na nouzak.
Taky by to mohl delat vytahanej retizek ,ale ty snad u Terrana drzi teda predpokladam ze ma retez

Bez toho nepojedeš tento snímač zasobuje signálem ECM a je porovnáván s ostatními např.snímači otáček vačky apod.

my máme ozubený kola dalo by se říct nesmrtelný rozvody a stím snímačem má Almerka pravdu jeto jenom počítač a ECM se jenom tak oblbnout nedá

No měl jsem v háji snímač otáček a.... potupně jsem byl odtažen do Nissannemocnice (to byla potupa) odtahovku předjížděli Ochcávky a smáli se Almušce
Tento snímač živí jednak ECM a taky (u mého auta TCM) a je z něj napájen i tachometr (otáčkoměr) nikoliv rychloměr, jak to někteří tímto slovem nazývají

No oblbnout se neda ,ale muze mit pro tyto pripady nouzak ze povoli

tak přátelé, stále jezdím!! zatím jsem s tím nic nedělal, ale už mě to přestává bavit. Chová se to jaksi zvlástně. Do cca 1700 otáček normál, nic nesvítí. Když jedu ve vyšších tak se po chvilce rozsvítí kontrolka (check) beze změny výkonu. Když pak přijedu do města a pustím otáčky níž, tak to kolem těch 1700 otáček někdy zacuká, někdy na dvě vteřinky přidá, někdy to neudělá nic a kontrolka zhasne. Už asi dvakrát se mi stalo, že to zhaslo z volnoběhu- vrkne to s plynem,rožne se kontrolka a chcípne. otočím klíčkem a jedu jakoby nic. ECU píše snímač otáček, tak nevím jestli to mám risknout. Zbytečně dávat cca 3000CZK se mě moc nechce....

podle Nissan TROUBLE DIAGNOSIS — INDEX je to opravdu 0407-CRANK POS SEN
Stáhni si zde v sekci manuály,servisní manual na Terrano II tam je sekce EC v ní najdeš diagnostikování problému. Je to kopie origo dílenského CD Nissanservisu

však jasné- manuál ? EC ?TD27Ti ? stránka 387. jen ten snímač nemůžu najít- zřejmně na něj není vidět a ten konektor taky nemám u měrky jak by asi měl být....

bliká to 47- čtyři dlouhý a sedm krátkejch. nic jinýho, neustále se to opakuje. Jak je možný že to někomu vybliká čtyřciferný číslo??

ale ono mu to vyblikává 47 né 0407

Když si tam přečteš pořádně popis tak kód je 0407 ale vyblikává to jen 47

jasný a teď kde je ten snímač a konektor..... zítra na to mrknu, ale ten konektor určitě nemám tam kde by měl být podle manuálu....

Snímač je dole za řemenicí,ale konektor musíš najít Jdi po drátu

zepředu??? já ho hledal někde za motorem, myslel jsem že to bere klasicky ze setrváku.... tak jsem našel zatím jen snímač polohy vačky...... jdu hledat dál....

tak jsem hledal...a co myslíte?? nenašel Ať hledám jak hledám...nic. Vycházel jsem z toho, že konektor musí být třípinový. jenže jak to mám najít když jde kabel ze svazku-konektor- zpět do svazku.....

Podle manuálu by měl být někde u posledního vstřikovače a ventilovýho víka (nejblíž k vnitřku auta) ale tam není ani jedinej drátek........
Už nevím kde mám hledat, jestli mám sundat intercoler, vrtuli od chladiče... nebo to hledat zespodu.... je tam všude přístup na

Jestli hledáš crankshaft position sensor, tak je za motorem v horní části bloku převodovky na úrovni setrvačníku u TD27TI.

přesně ten hledám nevím jak jsem koukal, ale neviděl jsem ho.... a tak se ptám- je vidět bez demontáže něčeho??

V bloku převodovky?????

Ja zasazený z vrchu do obalu převodovky ( spojková skříň ) na jeden šroubek. Když je auto na zvedáku tak je vidět.

Aháááá já koukal od motoru a proto jsem nic neviděl!! a ještě se zeptám- z kterej strany převodovky je?? kydž polezu pod auto at nejsem jak prase.... tipl bych to na pravou??

A nebo jak psal terrano ze zadu na setrváku a to je tady ale výc sem o tom nenašel

jj to je přesně ono dík. ted si jen šikovně zalomit ruce a jdu na to

našel sem sice že tam je nějký čidlo ale co to je zač sem nikde nenašel všechno mně odkazuje na to první tak nevým

Promiň že tě matu Já zapomínám že ta moje potvora je jiná než 2.7 Já ho mám na řemenici a ty na setrváku

to je v pohodě, porovnával jsem to s tří litrem-tam je vepředu u řemenice

No takze vaha vzduchu je v aute uplne nova funkcna krasna a typnite si co ... auto stale zhasina ... osatali mi oci pre plac ... takze vtotmto problem nebol keby mal niekto zaujem predavam vahu Bosch za 80€. Predchvilou som vybral z prevodovky rychlostne cidlo premerali sme ho a odpor zodpoveda manualu takze dalsia pricina vyriesena ... vyzera to tak ze to naozaj pojde na tu citacku ...

A na hadičky podtlaků si koukal to není možný čidla sou ok a porát to chcípá skus ještě projít veškerý hadičky okolo podtlaků

A tie hadicky sa kde nachadzaju ? Su mosadzne ci gumene? Aspon priblizne ma knim zavedte.

Som si myslel ze tam dam vahu nastartujem a bude vsetko ok ked chcipol tak som myslel ze dostanem infarkt.

Hadičky jsou gumové a je jich v autě hodně.Já jich mám v motoru celkem skoro 4 metry.

Ten microspinac na plynovom pedali si skontroloval?

S hadičkama začni když se postavíš před auto čelem k motoru tak na pravo pod vzduchovým filtrem sou selenoid ventyli a u nich začni di po hadičkách k turbu a potom ke škrtící klapce pod interkolerem

Aha ... no pedal som este nekontroloval ale najblizsej dobre tak urobim lebo uz fakt neviem v com moze byt chyba. Skusim vsetko.

Lepší vyzkoušet všechno možný než potom krvácet v servisu

No ja som ten pedal pozeral ale ja tam ziadny mikrospinac nemam. Nic ine len jednoduche 4 kable spojene do koncovky. Ani ziadny potenciometer na pridavanie volnobehu tam nemam nic ... iba jednoduchy valcek so 4 kablami. Tak neviem ... Mechanik hovori ze to bude tym volnobehom, ze je nizky. Tak kde sa da zvisit ? Fakt sa to neda nikde zvisit okrem toho potenciometru na pedali ? Ked ho tam nemam tak nezvisim ? Niekde v motore sa to neda ?

Aby som uviedol veci na spravnu mieru: Auto pocas tahu netrha, nezadrhava sa ani nezhasina ... vzdy zhasne len ked uvolnim plynovy pedal a pustim ho na volnobeh ... cize cely problem je vo volnobehu. Neviem ci to moze robit nejake cidlo alebo nejake pripchate trubky alebo nieco ine ... Ked aj bezi iba tak na volnobeh tak sa cely trasie a horkotazko sa udrzi bezat.
Takze moja otazka konkretna znie: Kde pridam ten volnobeh ? Je to mozne ?
Dakujem Vam za rady

Da sa to na hlave cerpadla ale ak nenajdes nikoho kto to uz robil tak sa do toho nepustajj lebo ti auto potom nepojde vobec.Treba pohnut hlavou cerpadla o stotinu milimetra.

Ale tím pohne pouze s časováním vstřiku. Jestli ho má dobře nastavené teď a jinak to jede v pohodě tak to ničemu nepomůže.Ty máš právě už i ten novější pedál,já mám jinej a s tímhle se asi nedá dělat nic

No auto uz nezhasina ... vybral som cely ten valcek z plynoveho pedala. A mechanicky som mu pridal plyn. Naboku je ten jazycek kde je lanko ten som odkrutil a zmenil som mierne jeho polohu ... otacky sa pohybuju okolo 900 jemnejsie som to uz nastavit nevedel. Auto nezhasina, netrasie sa a fici! neviem ci toto riesenie vyriesilo moj problem dostatocne alebo by bolo dobre to riesit inak ale aspon je uz pouzitelny a nemusim kadzych 5 km startovat ...

Když se ti nijak nezvedne spotřeba a bude to fungovat,klidně to tak nech.Je to jen potenciometr,měl by postupně měnit odpor a k tomu pouze při plném plynu a uplně vypnutém,rozpojit obvod ale co sem je tak proměřoval je tam na to vypínání celkem pohybová rezerva Tak klidně jezdi

Ked nemas mikrospinac z vonku tak je vo vnutri tym ze si mu mechanicky pridal tak si ho odstavil a na volnobeh by si mal mat spinac este aj na prevodovke

dnes som to premeriaval skusal ale kde to rozobrat ten reostat to neviem a nerad by som aby mi stade vyletela struna napinacia potom to uz nikto neposklada

Na tom obrázku v předešlé odpovědi máš popsáno co a jak.Na potenciometr nekoukej a proměř ohmetrem to otvírání obvodu.Odpoj pouze zásuvku a změř mezi sebou 1-3. Sjaro: on i ten potenciometr s venkovním spínačem má uvnitř rozpojování obvodu.Ten mikrospínač je tam ještě na něco jiného ale nevím na co? Já když měl terrano nové a přišlo po opravě ze servisu byl mikrospínač odpojenej (omylem)a fungovalo uplně normálně jen se občas rozsvítil CHeck

Vsetko som to premeral ... tak ako vravite ... ale je to ok ... ja uz koncim idem ho dat mechanikovi ... neviem uz co tam spravit ... a radsej ako nieco pokazit ho dam do ruk skusenejsiemu ...

Tak jestli je to OK a už nechcípá tak to neřeš a jezdi Tím nemáš co podělat maximálně muže víc žrát

Zdarec já jsem taky už na konci sil, pořád mi t II kolem 1500 až 2000 ot. škube a škube, sehnal jsem jinou váhu vzduchu(starší z vrakáče) a zlepšilo se to snad jen na chvilku a teď to už zase škube, zkoušel jsem vyčistit plyn. pedál, dal nové filtry, vyčistit přívod nafty k čerpadlu a pořád škube. Návštěva u doktora mě asi nemine, neznáte nějakého dobrého z okolí Havl. Brodu?
Jinak mám ještě jeden problém když zapnu 4x4 tak auto začne kurevsky táhnout do prava, koukal jsem na čepy a vše ok. tak nevím
zdroj: Internet