Celkem:
členů4407
aut787
témat1373
příspěvků19566

Nejbližší sraz
Členové on-line (0)
Chat OnLine: 0 členů
nissan-club.cz / Diskuze / Terrano / Motor, převodovka / Termostat nissan terano II

Nejste přihlášen. Přihlašte se prosím vpravo nahoře, nebo se zaregistrujte.

Zpět

Termostat nissan terano II
Hrudik

Tak to sem já

27.09.2010 15:59:23
smajl 36
Mám dotaz na nějakého teránistu.
je normální že mi docela ve velkých výkyvech klesá teplota motoru? přijdemi to žeje termostat otevřený pořád a furt se to chladí. I topení tím pádem má pomalý náběh. Popř. jak to otestovat abych věděl že je v poho.
Včera jsem jel v -20 °C docela pomalu proto, že to bylo pořádně namrzlý a v tom mrazu se mi motor ochladil až na minimální risku., je to normální? nejdřív snad by se to mělo ohřát a pak to pustit do chladiče ne?
Díky za info

smajl 37
Jo to vypada na termostat i pri tich -20 by se mel do par kilomtru ohrat

smajl 36
jj taky si myslim, kde přesně je umístěnej termostat ? že bych si ho vyměnil. nisánka mám nově

smajl 37
Pokial je to Terano 2.7 ,tak mas termostat umiestneny na hlave v predu.Je to pologulaty hlinikovy odliatok uchyteny na 3 sroby.Je to najvyssia cast hned za vrtulou
Mě se teď taky Terr.hrozně pomalu ohřejvá Dal sem před půlku chladiče karton a zlepšilo se to. Muže to být termostat,ale zrovnatak to muže být tím že v těch mrazech je ztuhlá viskozní spojka,takže ti pořád táhne vrtule ten ledovej vzduch přes chladič.Ale jestli se neohřeje vubec ani při delší trase,tak asi ten termostat.

smajl 37
Vrtula ma thermospojku.Vrtula je stale unasana nikdy nestoji.Vyzera to,ako keby bola napevno spojena,ale nieje.na pevno sa spoji az po prehriati motora.Garantujem ti ,ze zopnutie podla zvuku poznas,lebo to ide ako vrtulnik.

zdroj: Internet

juraj

05.01.2011 22:56:21
cav hrudik jak si poriesil ten termostat a tu vertulu

Hrudik

Tak to sem já

05.01.2011 22:57:34
Vrtuly sem neřešil ale dal sem tam termostat z octávky 1,9 TDi
Hlavně aby tam byl nahoře průměr 54 mm a dole by mnělo bejt 34 mm a 88 stupňů a je jedno z čeho to bude

juraj

05.01.2011 23:06:59
ja zajtra skusim pozriet vertulu termostat mam ok ale rucicka teploti mi nejde uplne do stredu slabo to topi mam pocit ze mam mraziaci box a nie auto ked mas tipenie zapnute na nohi a sklo ties ti fuka studeni vzduch z tich vifukov nad radiom vstrede palubovky

Hrudik

Tak to sem já

05.01.2011 23:09:36
jj z těch vyfuků fouka studený . Jinak vrtule bude ok tu unáší viskospojka ale šel bych po termostatu jo a ta ručička ja takto normálně je to standartní věc u všech terrán

juraj

05.01.2011 23:16:22
a vertula sa ma tocit hnet jak nastartujem lebo mne sa toci hnet a mislim si ze to velmi ochladzuje chledic a preto sa to nedotaze zohriat jak ma

Hrudik

Tak to sem já

05.01.2011 23:20:28
Vrtule se volně unáší na té viskospojce to je normální jev pokud nedrží termostat a propouští vodu do chladiče tak se uchlazuje a tím i špatně topí proto jdi jako první po termostatu já má za 4 roky druhej termostat

juraj

05.01.2011 23:34:32
ok pozriem ten termostat

juraj

05.01.2011 23:48:56
hrudik aste sa ta spitam o radu neni to kurenie je to richlosna paka ma dost velku volu pri viradenej aj zaradenej richlosti co stim moze bit a ako to opravit

Hrudik

Tak to sem já

06.01.2011 05:56:31
když sundáš v kabině manžetu na řadičce odšroubuješ jí od převodovky a vyndáš ven tak je tam taková količka myslím že silonová tak ta je v háji buď koupit novou nebo udělat

Tur

06.01.2011 15:32:40
Juraj: novou kulisu na řadící páku aby tam nebyl vakl sem osobně nesehnal jen celej komplet i s pákou za 5 tisíc.Nicméně pasuje tam z patrola.Tak bud z něj nebo z terrana na vrakovišti.

Neaktivní člen

06.01.2011 15:47:47
Termostatu je šyroká škála na terrana,slyšel jsem ,že jsou 3 druhy,jsou rozděleny supněma otevření,ale termostat me na terrku také nejde až na pulku,mám ho těsně před půlkou,hele,zkus jed do terénu nebo nekde ho pořádně prožen,dej mu opravdu kartáč a čočku,aby jsi měl možnost sledovat,zda funguje nebo nee,nejlepe to uděláš tak,že to posadíš někde do snehu,nobo v terénu,zkrátka a dobře musíš mu dát opravdu HARD CORE a pak uvidíš,zda to bude lepe topit,mě terrko také extra netopí,ale dávám mu celkem slušně za krk a nikdy se nepřehřeje,NIKDY

Tur

06.01.2011 15:53:53
Mě ukazuje ručička kolem třetiny na budíku.A nedávno když sem zkoušel jestli mi to jezdí,po tom co jsem měl sejtko na čerpadle...... tak sem mu dával fakt kotel a to i v hlubokým sněhu.točil sem ho neustále vysoko.a ručička se ani nehla.

Neaktivní člen

06.01.2011 15:57:53
smajl 44 čeče sejko na čerpadle , tedat eda kde se to hledá smajl 1 smajl 1

jj jak píšeš smajl 1 nezahřeje ani kousek,za to teda Hrudíkuv termostat z Octavie smajl 1 stále vařil smajl 1

Hrudik

Tak to sem já

06.01.2011 21:11:40
kdy vole já to tam dal teď před týdnem a nikdy sem nevařil jestly máš na mysli Expedici tak jestly si vzpomínáš tak sem blb zapomněl před chladičem Karton voe smajl 3

Zpět

-
Sponzoři klubu

Autokšeft Kernite Nissan Color Car Emado školní potřeby Stylemax reklamní agentura eLoading - webové stránky, e-shopy, profesionální e-systémy Motoron - výroba věcí pro auta Řeznictví Praha - Hudera a syn Vitráže - Sklenářství Vlašim Exkluzivní kosmetika

Děkujeme