27.09.2010 15:59:23

Mám dotaz na nějakého teránistu.
je normální že mi docela ve velkých výkyvech klesá teplota motoru? přijdemi to žeje termostat otevřený pořád a furt se to chladí. I topení tím pádem má pomalý náběh. Popř. jak to otestovat abych věděl že je v poho.
Včera jsem jel v -20 °C docela pomalu proto, že to bylo pořádně namrzlý a v tom mrazu se mi motor ochladil až na minimální risku., je to normální? nejdřív snad by se to mělo ohřát a pak to pustit do chladiče ne?
Díky za info

Jo to vypada na termostat i pri tich -20 by se mel do par kilomtru ohrat

jj taky si myslim, kde přesně je umístěnej termostat ? že bych si ho vyměnil. nisánka mám nově

Pokial je to Terano 2.7 ,tak mas termostat umiestneny na hlave v predu.Je to pologulaty hlinikovy odliatok uchyteny na 3 sroby.Je to najvyssia cast hned za vrtulou
Mě se teď taky Terr.hrozně pomalu ohřejvá Dal sem před půlku chladiče karton a zlepšilo se to. Muže to být termostat,ale zrovnatak to muže být tím že v těch mrazech je ztuhlá viskozní spojka,takže ti pořád táhne vrtule ten ledovej vzduch přes chladič.Ale jestli se neohřeje vubec ani při delší trase,tak asi ten termostat.

Vrtula ma thermospojku.Vrtula je stale unasana nikdy nestoji.Vyzera to,ako keby bola napevno spojena,ale nieje.na pevno sa spoji az po prehriati motora.Garantujem ti ,ze zopnutie podla zvuku poznas,lebo to ide ako vrtulnik.
zdroj: Internet