Celkem:
členů4407
aut787
témat1373
příspěvků19566

Nejbližší sraz
Členové on-line (0)
Chat OnLine: 0 členů
nissan-club.cz / Diskuze / Terrano / Motor, převodovka / Terrano I : nedrží volnoběh

Nejste přihlášen. Přihlašte se prosím vpravo nahoře, nebo se zaregistrujte.

Zpět

Terrano I : nedrží volnoběh
Hrudik

Tak to sem já

27.09.2010 15:58:43
smajl 36
Servus chlapci... ..nějak mi začal blbnout volnoběh na terrku...je to 2,4i motor typ Z24I..
Po nastartovani a klesnuti otaček zhasne buď uplně nebo kolisa mezi 150-400 ot/m...ale asi po20 sekundach se ustali na klasickych 850 ot/m.....ale po každem sešlapnuti a uvolněni plynu to zase shasne nebo kolisa na těch 15-400 ot/m,ale když to necham běžet na neutral tak se to zase časem ustali na normal.....ale je s tim o nervy jezdit... .....je to jednobodovy vstřik....nema někdo nápad co s tím?...
předem dííky

smajl 37
Prvně zkus něco na čištění palivové soustavy. Tohle dělá zanešené vstřikování.

smajl 37
No nevím jak u terrana, ale u N15 a pod to bývá špatným čidlem teploty vody někdy

smajl 37
Tak jsem dnes nalil do nadržeten čistič palivove soustavy......tak uvidim...

smajl 36
To čidlo snad bude v poho,teplotu to ukazuje normálně a jak jsem nechal vyblikat chyby na ŘJ,tak vyblikalo lambdu a vstřiky,ale čidlo teploty ne......že mi to vyblika 33 a 51 stim jsem i počital,jezdim na LPG a lambda jde ještě přes ŘJ plynu tak to asi načte chybu a vstřiky se při provozu na LPG vypnou tak to taky hodi chybu.....ale s volnoběhem za cele 2 roky (co jezdim na LPG) nebyl problem...

smajl 37
No jo , ale to je zásdadní informace, kterou jsi nám jaksi zapomněl sdělit v prvním příspěvku a to že jezdíš na PLYN!! to bych se ani neobtěžoval odpovídat, protože této oblasti pohonu atomobilů neholduji a ani o tom nic nevím!!

smajl 37
Taky jsem prvně o plynu neuvažoval...ale ten motor žere jek tank a hovno jede... ...spotřeba s lehkou nohou do 90 km/h pruměr 14 l benzinu... ...proto padlo rozhodnuti na LPG,vždycky jsem měl auta s obsahem 3.0 a výš a od 6 válcu výše...a vždycky jsem jezdil kolem 10-11 litru na 100...ale nikdy přes 13....normalni jízdou,ale ty auta švihali....s timhe mirny kopeček a už podřazuju... ....
Jo a ten volnoběh blbne jen na benzin....na LPG to jde normalně.

smajl 36
Kolik necháváš benzínu v nádrži?

smajl 37
jak kdy....tak čtvrt až půl nádrže....startuju na benal a pak se to přepne na LPG......ale v terenu jezdim jen na benzin.....a v tom terenu jsem několikrat v tydnu...

smajl 36
Máš kovovou nebo plastovou nádrž? Občas se stane, že nádrž zrezne. A pak když natankuješ víc benzínu tak se zanesou vstřiky Stává se to u aut co jezdí na minimum benzínu. Nebo jsi mohl natankovat bordel.

smajl 37
Nádrž mam kovovou,ale s tou rzi bych moc nepočítal,v terenu jsou docela naklony a dost časte zhupy tak jde slyšet že se tam benzin převaluje i po horni stěně nádrže.. .....spiše je možne že jsem natankoval asi nějaky šunt,se přiznam že jsem v poslední době netankoval zrovna u značkovych pump .....skusim to vyjet co nejvic do dna a natankovat u shellu třeba ten V-Power racing (nebo jak se to piše)...tak uvidím.....zatim dík za rady..

smajl 37
HEHE to by som nerobilsmajl 11)) hlavne nie vyjazdit do dna praveze vtedy ti vsetek bordel nasaje a uz TOBOZ!!!! NIE!!! ze nalejes do prazdnej nadrze shell v-POWER RACING 100 to som spravil ja a odvtedy mam skackavy benzin,praveze si myslim ze ten benzin my rozpustil vsetko v nadrzi (nejake usady alebo ine sracky) .
Tiez som mal skoro prazdnu nadrz a od vtedy my to cuka (aj inokedy som dojazdil nadrz ale nikdy my to nerobilo) dakujem SHELL V-POWER RACING do kelu !!!!!!!!!!!!!

smajl 37
Teď co je laciný benzín, tak jsem ho parkrát natankoval, plnou a nemám problem jede to jak ďas. Tak asi Tvůj problem nebude v benzínu

zdroj: Internet

Zpět

-
Sponzoři klubu

Autokšeft Kernite Nissan Color Car Emado školní potřeby Stylemax reklamní agentura eLoading - webové stránky, e-shopy, profesionální e-systémy Motoron - výroba věcí pro auta Řeznictví Praha - Hudera a syn Vitráže - Sklenářství Vlašim Exkluzivní kosmetika

Děkujeme