27.09.2010 15:49:24

Zdar chlapi mám problém s terranem 2,7 tdi když neběží motor můžu řadit nastartuju a řadit nejde spojka je v pohodě když dám rychlost pak nastartuju tak se normálně rozjedu nevíte problém doufám že ne převodovka díky

No ja bych videl problem vte spojce.

no jo ale to by nešlo plynule se rozjet si myslím

No normalne se rozjedes ,ale bez skripani nepreradis ?
To bude ta spojka

Spojka málo vypíná(asi?) jednička jde z klidu špatně řadit, ostatní kvalty už jdou. To je můj dojem . Pokud to jde zkusit poštelovat.

Jako nic jinyho nez spojka to bejt podle me nemuze takle se projevuje . Nam taky jednou takle klekla uplne na fieste a dojeli jsme tak ze jsme vypli motor dali dvojku nastartovali a dojeli

Dneska zkusím dám 2ku rozjet se a zkusit přeřadit na 3ku z 1ky to nejde vůbec. zatím díky

jednoznačně spojka. Když řzařadíš a nastartuješ a necháš zmáčklou spojku má snahu se auto rozjet?
J epotřeba to pořádně odvzdušnit.

Pokud spojka málo vypína, tak z klidu tam nejde žádný kvalt, protože jedna hřídel převodovky se stále točí. Pokud startuješ s kvaltem přez spojku, star,ten odpor přemůže a i když pak na okamžik vyřadíš než se hřídel stačí roztočt, kvalt tam jde. Zkusil bych zvednout jedno zadní kolo (založit auto!!! nezabrzbit ho!!!) nastartovat a zařadit ,kolo se bude točit, vyšlápnout spojku a kolo by se mělo zastavit., pokud ne je to ve spojce. Tak než jsem to napsal, Honza mě předběhl.

když je motor v běhu tak nezařadím vůbec žádnou rychlost prostě tam nejde ale pokud vypnu motor dám tam 1ku nebo 2ku normálně sešlápnu spojku nastartuju tak se plynule rozjedu na tu rychlost zase podle mého jsem myslel kdyby byla špatná spojka měl ji sešláplou startoval jsem tak by to auto cukalo

pokud to táhne jen trošku tak necuká, ale má mírnou snahu se rozjíždět na rovince pokud odbrzdíš a nastartuješ se zařazenou rychlostí a sešláplou spojkou.

Samozřejmě to může být něco ve spojce ale než to rozebereš je potřeba zkontrolovat ovládání abys to nerozdělával zbytečně.

zkusím zvednou to kolo co to udělá zatím díky za rady

je to na 100percent spojka dole prevodovku a novu spojku.

No vidis konecne vec na ktere se schodnem vsichni ze to je spojka

žádnou novou spojku, spojka je OK, je něco v ovládání spojky. špatná spojka by byla pokud by prokluzovala. (jediná možnost je že by tam něco praskloa zapadlo mezi lamelu a přítlačák nebo setrvák!

no rano sadnem do auta a ten isty problem. husaberg alebo niekto iny nevie povedat ci to bolo ozaj v tej spojke?

Byla špatná spojka.

Mal som to iste na P11, a nakoniec to bol prasknuty vymedzovaci kruzok na mekane, znamy to mal, ked sa mu cosi ulomilo z lamely a zostalo to vysiet mefzi lamelou a mekanom, cim bola spojka stale zopnuta....takze mozno cosi z tohoto..
zdroj: Internet