Celkem:
členů4407
aut787
témat1373
příspěvků19566

Nejbližší sraz
Členové on-line (0)
Chat OnLine: 0 členů
nissan-club.cz / Diskuze / Terrano / Motor, převodovka / Terrano - problém s motorem

Nejste přihlášen. Přihlašte se prosím vpravo nahoře, nebo se zaregistrujte.

Zpět

Terrano - problém s motorem
Pavel406

11.11.2011 14:33:48
Zdravím.
Mám tady jeden oříšek. Známemu se pokouším spravit toto auto r.v. asi 87, on sám neví. Jedná se o to že mu to přestalo údajně bezdůvodně jet. Vyšrouboval jsem svíčky a všechny byli zasrané jak jetel, ale hlavně byly zklepané. myslím to tak že neměly žádný odtrh, tudíž nemohly házet jiskru a nejelo to. Koupil jsem nové, dal jsem je tam - auto chytlo, sice to tak nějak vynechávalo ale chytlo. Po pár přidáních plynu se semtam ozvalo nějaké zaklepání v motoru a postupně odumírali válce, až to chcíplo úplně. Vyšrouboval jsem svíčky ven a ejhle - všechny opět zklepané. Myslel jsem si že do nich ve větších točkách narážejí písty. Zajel jsem tedy koupit další nové ale s krátkým závitem a říkám si je to vyřešené, protože ty svíčky jsou asi o 6 mm kratší. Dal jsem je tam a opakovalo se to samé co už jsem psal, zase jsou zklepané. Nevíte někdo proč a hlavně co!!! to dělá ??? Není možné aby to dělal píst. To by ty delší svíčky musel úplně rozmlátit. Jedná se o motor 2,4 benzin. Je tu někdo kdo má s tímto motorem zkušenosti? Předem moc díky za rady. smajl 11
Ještě doplním že se jedná o čtyřválec s osmi svíčkama.

jozef1974

11.11.2011 15:28:43
ja by som postupoval tak že najprv skontrolujem predzapal a vymenim v nadrži palivo.
pripada mi to ako keby tam dochadzalo k samozapalom a vysokej teplote horenia paliva (to moze byt to klepanie),
typujem ze je tam zle palivo (nizke oktanove cislo,nizky bod horenia z dúvodu nekvalitneho paliva) alebo neskory predzapal
mam dve otazky:
stalo sa to naraz ? alebo to malo nejake priznaky ?
ako dlho pretrvava zavada ?

Pavel406

11.11.2011 15:35:08
No známý mě tvrdil, že to ještě před 14 dny normal jezdilo. Pak prý motor začal ztrácet sílu a zakuckával se. Potom mu to chcíplo a už to nenastartoval. Jo a když mě to pak už chytlo tak to strašně kouří a smrdí. Jede tak 1 minutu, semtam se ozve klepnutí a hned po něm je cítit jak vypadl jeden válec. A tak to pokračuje až to chcípne. No a když následně vytáhnu svíčky, tak kontakty jsou spojené smajl 5 smajl 43

Hrudik

Tak to sem já

11.11.2011 19:04:49
Pošli vinkod zjistíme co to je za hračku smajl 7 a nějaká data taky někde najdu

tom

11.11.2011 21:31:55
A ty svíčky jsou správné co tam mají patřit?

Pavel406

11.11.2011 21:39:16
Vin kod netuším kde na autě najdu ale mám nové poznatky. Když jsem na ty nové, krátké svíčky přidal po dvou podložkách (dohromady už jsou na nich 3) tak už kontakty byly v pohodě ale auto furt tak nějak vynechávalo. Změřil jsem následně tlaky ve válcích a na prvních třech to je rozmezí mezi 6 - 6,5 a na čtvrtém 0 budík se ani nehne. Takže co myslíte????????

Hrudik

Tak to sem já

11.11.2011 21:53:28
v techničáku a nebo v motoru štítek

Hrudik

Tak to sem já

11.11.2011 22:08:08
Pro začátek válce 1-3 budiž sice by tam mělo bejt 8,3 ale ten 4 je kaput vypadá to že mu někdo nebo něco sežralo kroužky to je zralý na výbrus

tom

12.11.2011 10:47:54
Hmmm,ta nula vypadá zlověstně,nicméně je podivné,to s těmi svíčkami. Mám pocit,že tyto motory byly v Laurelech a že ty svíčky byly nějaké speciální. Na prvním srazu to řešil Vitorio s Kentoyou. A Kentoya to tam zmiňoval.

Pavel406

13.11.2011 08:19:18
Tak jsme dospěli k tomu že nejlepší bude vyměnit motor. Ale stále mě není jasné proč to sráželo ty svíčky (viz foto) S těmi původnímy s dlouhým závitem to jezdilo 2 roky a najednou z ničeho nic motor ztratil sílu začal kuckat až chcípnul a začalo to dělat tento problém.

Kdyby jste někdo měli na prodej tento motor, případně víte kde ho sehnat, tak prosím napište. Díky.

Hrudik

Tak to sem já

Zpět

-
Sponzoři klubu

Autokšeft Kernite Nissan Color Car Emado školní potřeby Stylemax reklamní agentura eLoading - webové stránky, e-shopy, profesionální e-systémy Motoron - výroba věcí pro auta Řeznictví Praha - Hudera a syn Vitráže - Sklenářství Vlašim Exkluzivní kosmetika

Děkujeme