Celkem:
členů4407
aut787
témat1373
příspěvků19566

Nejbližší sraz
Členové on-line (0)
Chat OnLine: 0 členů

Nejste přihlášen. Přihlašte se prosím vpravo nahoře, nebo se zaregistrujte.

Zpět

zamrzání nafty
voc@s

27.02.2011 16:52:45
Zdar máte někdo problém se zamrzáním nafty mam terrano 2,7 tento týden jsem tu měl -17°C normalě motor naskočil ale dojel jsem jen tak cca800 metrů a konec. napumpoval jsem a zase jsem ujel asi 200 metrů ale motor nezhasne na volnoběh to běží ale hulí to. Máte nekdo zkušenost? Nádrž jsem vyčistil a celou pal soustavu taky a stále to dělá. Díky

Hrudik

Tak to sem já

27.02.2011 18:26:29
palivovej filtr dozajista též? potom ještě na vstřikovacím čerpadle na přívodu je v holendru sítko a potom ještě jakou máš naftu.a rozsvítí se ti kontrolka check nebo né

voc@s

27.02.2011 21:14:56
kontrolka se rozsvítí pise to zavadu na předvstřiku nedostatek nafty. osobně si myslím že to zamrzne ve filtru. a nafta je za Shellky Vpower diesel. Jak truchu klesne teplota nebo to stoji na sluníčku tak to jede normalně. já jen jestli s tím nekdo nemá taky problem.

Hrudik

Tak to sem já

28.02.2011 05:39:38
tak to je divný smajl 9já měl shell taky a při -20 v pohodě skus ještě to sítko přímo na čerpadle protože jestly máš novej filtr tak by to mněl propustit.Je fakt teda že já mám udělanýho na přívodu asi z metru polivový hadičky šneka kterej je namotanej na hadici k topení takže mi de do filtru odražená nafta.

Tur

28.02.2011 08:15:49
Nechci bejt chytrej ale!Na čerpadle vyšroubuj z přívodu šroub a vyndej z toho šroubu sejtko.Budeš to zasraný jak jetel.Pak dej vědět.Zamrzlé to není.

smajl 1

voc@s

28.02.2011 17:41:58
to auto jede normalne ale kdyz je pod -17°C tak nejede takze to nebude zasranym sejtkem. ale kouknu na to.

Neaktivní člen

06.03.2011 14:12:10
Tur : nebud chytrej smajl 1

Neaktivní člen

06.03.2011 14:13:14
Hele,vykopej to sýtko do prdele a pak piš,co jede normálně,Tur to tvrdil taky,než jsem ho do toho dokopal,pak to vyšrouboval,dal to do prdele a auto mu lítá jak střela,takže klidek

redsniper

11.12.2011 13:09:02
má rada je jednoduchá na plnou nádrž 10 litru naturalu je to vyzkoušené používají to takle u traktoru samo musí to být nafták smajl 14

Netopyr

11.12.2011 14:43:06
obecně se říká 10% naturálu do nafty a prej to fakt funguje, ale co bionafta?
je mastnější, takže by to ředění motoru mohlo vadit ještě méně, na druhou stranu zamrzá dřív... ovšem obsahuje 70% klasický nafty, tak by to taky mohlo fungovat :c)

Net.
PS: osobně bych doporučoval, pokud míchat, pak 100%ně přidávat ještě dávku aditiva VIF kvůli mazání...

Hrudik

Tak to sem já

11.12.2011 19:12:17
Tankuju všude kde to de od bio až po eko 100 mlasknu do toho jak píše net.vitamíny a auto stojí z 90% venku a natočím dycky.Sou tam dva faktory 1.Nabitá baterie 2.A kvalita nafty Když je dobrá baterka muž auto stát na mrazu a nastartuješ. S Bionaftou to je tak že pokud s autem vyjedeš jednou za týden tak se moc nedoporučuje pokud jezdíš každý den tak se jí nic neděje. Onehdá sem potom pídil a chtěl sem dodělat předehřev filtru našel sem že byly seriově montovaný do pikapu ale nedopídil sem el.zapojení bylo to kombinované s olejovým čidlem.
Potom sem našel vychytávku od poláku fotky dodám večer sou v druhém compu. Funguje to na bázy ohřejvací folie do zrcátek která je obalená okolo pal.filtru a napojená asi přes vypínač. Osobně mám udělaný asi metr palivový hadice napojený před filtrem a namotaný na hadicy topeni takže jak naskočí motor a malinko se ohřeje hadice tak začne dostávat teplotně odraženou naftu oproti okolní teplotě.

Netopyr

12.12.2011 09:37:08
to je ale hodně zajímavý :c)
přemejšlel jsem o tom "předehřevu" jak to máš udělaný a došlo mi, že úprava na oleje spočívá zejména v předehřevu paliva na cca 60st, tzn. pokud to máš udělané "omotávkou" na topení, tak to může při maximálních teplotách (ohřátej motor v terénu, venku 35st) vyšplhat v extrému cca na 100st a to je pro naftu furt naprosto vpohodě :c)

k alternativním palivům jako takovým jsem našel tohle vlákno:
http://www.nissan-club.cz/diskuze/technicky_koutek/biopaliva_-3977">http://www.nissan-club.cz/diskuze/technicky_koutek/biopaliva_-3977

tak ať to máme "u sebe" :c)

Net.
PS. nestálo by za to některé příspěvky z tohoto threadu zkopírovat i vedle?

tom

12.12.2011 19:14:43
To topení je pěkná vychytávka. Kluci jedni Polský .... smajl 44

jozef1974

13.12.2011 17:07:51
polaci dou na to spravne.
protože samotna nafta nemrzne, ale pri nizkych teplotach sa zraža parafin /meni sa doslova na take male vločky/ a ten parafin upchava palivove filtre.

Zpět

-
Sponzoři klubu

Autokšeft Kernite Nissan Color Car Emado školní potřeby Stylemax reklamní agentura eLoading - webové stránky, e-shopy, profesionální e-systémy Motoron - výroba věcí pro auta Řeznictví Praha - Hudera a syn Vitráže - Sklenářství Vlašim Exkluzivní kosmetika

Děkujeme