Celkem:
členů4407
aut787
témat1373
příspěvků19566

Nejbližší sraz
Členové on-line (0)
Chat OnLine: 0 členů
nissan-club.cz / Diskuze / Terrano / Motor, převodovka / Závada na Ter II Výkon

Nejste přihlášen. Přihlašte se prosím vpravo nahoře, nebo se zaregistrujte.

Zpět

Závada na Ter II Výkon
Hrudik

Tak to sem já

27.09.2010 15:44:34
Zdravím příznivce Terrana, mám t II wagon, rv. 97, mám nějaký problém s výkonem, zdá se mi, že je to nějaké slabé, vyměnil jsem vzduch. a pali. filtr a jen se to o trochu zlepšilo. A když zařadim předek tak pořád svítí kontrolka že je zařazenej, i když ho pákou vyřadim. Mám strach, že to asi ods... turbo. Taky jsem zkoušel odpojit váhu, ale bylo to ještě horší.

Zdarec,s tím zařazením předku je to tak,že když ho vytáhneš tak by jsi měl popojed tak metr do zadu aby vyskočil,nebo zakvrdlat s volantem aby se vytáhl,nesmí být v tahu,nebo v otáčení na jakoukoliv stranu, jinak ti nevyskočí ani náhodou.
Stím výkonem je to těžké,to Turbo bych asi vyloučil až poslední,jesem koupil Terrko a taky mě moc netahalo,měl jsem tedy možnost projed se s kamarádovím a měl jsem jasno.....že něco v mém motoru není v poho,ale vše šlapalo,tak jsem jezdil dál a dál až to po čase přišlo(cca 3 měsíce) zničeho nis jsem tomu šlápl a nic,bylo to jako když ti někdo drží za náerazník,tak jsem odpojil váhu vzduchu a jelo to jako drak!!!!! nešlo to před tím poznat,také jsme zkoušel všechno,ale opravdu to byla váha vzduchu
Každý zkušený Terranista ti poví,že T2 Patroli na to trpí

Jo s tím vyřazením předku jsem to zkoušel, vždycky vyřadit a couvnou kousek zpátky, je to vyřazený ale kontrolka pořád svítí, třebe za pár dní když k ´tomu přijdu a nastartuju tak už to nesvítí, možná to dělá nějaké čidlo na převodovce. Tu váhu jsem zkoušel odpojit a jelo to ještě hůř, tak nevím. Kolik taková váhá koštuje?

Tak s tou váhou je to složitý,je to dle výrobce,já ji sehnal přez kamarády a přišla mě na 4500kč ,jinak BOSCH by mě asi vyšla kolem 6 papírů,jsou i jiné,ale nevěřím levným náhražkám a už vlbec neee za cenu kolem 1500 a tak,ale ještě počkej,ono se to projeví,nemusíš mít strach,Terrko tě nenechá nikde ve štichu

Ten před zkus teda když ho vyhodíš,a coufneš,tak to zklu oroštovat jestli tam je nebo vypadl,poud se ti opravdu kola neprotočí tak bud v klidu a nijak bych to asi moc neřešil,jen pak když by jso měl pár kaček navíc,bych to hodil do servisu a aby to čídlo vyměnili,ale pokud ti to opravdu nevyskočím,a bude tam,tak máš něco s předníma nábojeme,třeba jsou obroušena tak,že ano nevyskočí nebo tak no

Pošli foto toho tvého mazla !!

Jestly tam máš ty náboje co sou na fotce tak ti odchází jako mně mají tendenci se samy sepnout zatím to řeším tak že ho rozeberu vyčistím a zase složím a zase chvíly seká dobrotu ale už přemíšlím o výměně za jiné.As tou kontrolkou můj dojem je že se ti seká čidlo na 4x4 na rozvodovce zkusil bych ho vyndat a kouknout na něj . Jinak vítej na klubu

Předek se vyřadí s tím nemám problém, jen svítí kontrolka, ale třeba druhý den už nesvítí. Dělá to zřejmě čidlo, ale nevím které to je ono tam jsou asi tři a předně nevím které to je. Větší problém mám s tím, že to nemá výkon, vyměnil jsem vzduch. a palivový filtr a nic, budu muset ještě asi zkusit váhu vzduchu.

Ahoj, máš už problém vyřešený? Zlobí Ti čidlo 4WD, mělo byto být poslední na přídavné převodvce. Co se týká výkonu, chtělo by to jednoduchou diagnostiku : jakou hodnotu dává snímač průtoku vzduchu a zda funguje sensor na 1. vstřiku.

http://www.nissanclub.cz/...p?topic_id=49076?=cze
tady je podrobný popis autodiagnostiky a z vlastí zkušenosti můžu říct že na T2 r.v.97 to fungoje

No to že to nemělo výkon jsem asi odstranil , vyndal jsem váhu vzduchu, vzal malej štětec a tech. benzín, vyčistil a ejhle ono to jelo o 70% lépe, ale asi mě váha stejně nemine, mám tam Hitachi,akorát nevím jestli místo ní jde dát Bosch. Jo s tou kontrolkou to ještě vyzkouším. Ona sama tak za den až dva zase zhasne. Děkuji za radu na diagnostiku, koukal jsem na pojistkovku a mám jí úplně jinak ale ten konektor tam snad je. Udělám probe. Navíc se mi zdá, že kolem 1500 až 2000 ot, to škube(zřejmě asi ta váha).

Mám ještě jeden dotaz : když při jízdě zatáčím a mám kola v plném rejdu tak se ozve hroznej zvuk jako když se má něco utrhnou a pak v tom lupne a zas nic.

Terano ma na max.vytoceni dorazy na spodnych ramenach.Su v predu aj v zadu.Musis ich namazat vazelinou.Ak vytocis kolesa na maximum uvidis ,kde sa ti oprie doraz ,taky srob o rameno,tak to musis namazat.Potom mas po probleme.

Co sa tyka vykonu Terano naozaj trpi na vahu vzuchu.Pokial mas Hitachi,tak si gratuluj tie neodchadzali skoro vobec,Pokial mas bosch ,tak tie kapu stale.Pokial ti nesvieti kontrolka,tvoj problem by som skor videl v sitku v privodnom holendri v cerpadle.Niktore Terana ,ale aj Pickap ma pouzite okrem palivoveho filtra,este sitko umiestnene priamo v holendri privodu do cerpadla.Ak vysrobujes piamo na cerpadle holender gola 17 privodu nafty ,tak priamo pod nim byva sitko ktore je zanesene.Da sa vybrat iba kuskom zahnuteho drotu.

JJ díky za radu, vyzkouším to. Dneska jsem zjistil, že je vymlácená guma na předním stabilizátoru, je to taková ta rozpůlená pod kovovým očkem připevněným ke karoserii. Koukal jsem na netu a nikde jsem neviděl, že by se nachla koupit.

Třeba tady http://www.sklep4x4.pl/sklep/grupy/25.html

a nebo v NISSANU

Super krámek trochu tápu v názvech ale dobrý

Cau chalani vie mi niekto poradit ako mam vybrat vonku predny diferencial z nissana terrano 2 .Vsetko som uz mal vysrubovane a chyta mi o olejovu vanu.

klasický terraní nemoci

čidlo kontrolky 4x4 reaguje na tlak, pokud nezhasne po dvojím popojetím, vyřazením tak asi bude v háji

váhu si od někoho půjč a vyzkoušej, Hitachi je mnoohem dražší

sítka v čerpadle byly snad jen do 96

pokud máš vyřazenej předek, a slyšíš křupání, taxou to nenamazaný dorazy

ale tuž tu všechno vopakuju, žejo

Zpět

-
Sponzoři klubu

Autokšeft Kernite Nissan Color Car Emado školní potřeby Stylemax reklamní agentura eLoading - webové stránky, e-shopy, profesionální e-systémy Motoron - výroba věcí pro auta Řeznictví Praha - Hudera a syn Vitráže - Sklenářství Vlašim Exkluzivní kosmetika

Děkujeme