Celkem:
členů4407
aut787
témat1373
příspěvků19566

Nejbližší sraz
Členové on-line (0)
Chat OnLine: 0 členů
nissan-club.cz / Diskuze / Terrano / Přední náprava / o5 řízení - aneb moje drobne modifikace

Nejste přihlášen. Přihlašte se prosím vpravo nahoře, nebo se zaregistrujte.

Zpět

o5 řízení - aneb moje drobne modifikace
vik2

29.10.2012 12:08:50
Terrano a rizeni,,, kolik se tu uz napsalo. Taky s nim bojuju. Rozhodl jsem se zverejnit svoje drobne modifikace, i kdyz jeji vysledek je nejisty, ve stadiu testovani.

jedna z nich, asiu kazdej pochopi, ze jde o snahu dostat ulozeni na stred kruznice pohybu napravy. viz foto:

Hrudik

Tak to sem já

29.10.2012 22:02:42
Zkus si to hodit na papír a uvidíš že tímto způsobem si změnil dráhu spojovačky a to bude mít za výsledek daleko větší změnu geometrie při pohybu kola nahoru dolu a to asi není cíl této úpravy spojovačky.Měla by opisovat dráhu vrchního ramene.Jest ly to má řešit zalomení kulových čepu tak se používají nato kity který řešej zalomení kuláků někde sem měl fotku až jí vyšťourám tak ti jí sem hodím.

vik2

30.10.2012 07:03:53
chtel jsem resit
1. zalomeni cepu
2. sbihavost vs. rozbihavost kol kdyz propruzuji v terenu. Asi kazdej zna fotografie, kde ma terrano kola do šípu...
3. snizeni uhlu, kterym pusobi kratke spojovacky na velkou, oni tu velkou vyvraceji v cepu. Velka se pak hybe v cepu nahoru a dolu a tim se meni sbihavost o centimetry... a Udelas to klidne rukou. Vemes za kolo a zahybes
K tomuto mam jeste vyrobenej takovej "nos" na hlavni spojovačce, kterej se opira o plochač(jezdi po nem pri zataceni). Tim jsem zase trochu omezil vyvraceni spojovacky nahoru.

Tohle proste v Nissanu posrali!!! Pajero to ma reseno paradne...

Tu fotku urcite dej.

Na tim cos rekl premyslim, ale zatim me to uplne nedochazi, paka rizeni je na urovni spodniho ramene, ne horniho...

vik2

05.11.2012 19:26:10
jeste doplnim nejaka fota z uprav...

Hrudik

Tak to sem já

05.11.2012 22:00:02
Tady maj nějaký věci pro inspiraci
http://www.calmini.fr/nissan-terrano-1-wd21?id=68&order=price&dir=asc&___store=calmini_fr_en
A konečně sem našel tu fotku

vik2

06.11.2012 07:06:09
Ty unibaly jsou bomba vec, ale drahy jak prase!!!

Jinak, tato fotka tu uz je. v tematu upravy spojovacky. mam skouknuto. casem me stejne neco podobneho ceka. Nahradni znicenou spojovacku uz mam...

Neaktivní člen

10.11.2012 18:38:02
já musím konstatovat že to co vymyslel Hrudík tak fungovalo !!! jinak já osobně bych určo zase to,co vymyslel Hrudík,to bylo učelové a fungovalo to + místo pomocného čepu jsem měl převodku řízení kterou semnou montoval zase Hrudík,nemohu vynachvalit,takže Hrudíkova spojovačka + anglická převodka řízení a bylo vystaráno ! smajl 44

Zpět

-
Sponzoři klubu

Autokšeft Kernite Nissan Color Car Emado školní potřeby Stylemax reklamní agentura eLoading - webové stránky, e-shopy, profesionální e-systémy Motoron - výroba věcí pro auta Řeznictví Praha - Hudera a syn Vitráže - Sklenářství Vlašim Exkluzivní kosmetika

Děkujeme