04.11.2010 20:38:17
Poradíte mi niekto detajlnejsi postup pre opravu/udrzbu automatickych volnobeziek pre Terrano II 2.7tdi. Stiahol som si manuál na Terrano, no kedze moj mechanik nema take skusenosti so 4x4, aby isiel len podla neho, rad by som postup este konzultoval a nechal si poradit od niekoho, kto to skutocne robil. Pokial by boli volnobezky odpisane, vie mi niekto poradit nahradny diel : typ+ výrobca (nie Nissan original).DAKUJEM
je velmi dolezite pouzivat vyhradne predpisane mazadlo! Ak tam pouzijes vazelinu na loziska kolies je vysoko pravdepodobne ze ich znicis.Bohuzial neviem parametre origo vazeliny je totiz oznacena len objednavacim cislom Nissanu.A je pomerne draha,ale na jednu volnobezku sa dava pomerne male mnozstvo cca kavova lyzicka co je ak si dobre spominam tak na 30tkm do dalsej inspekcie.
Ak uz su volnobezky znicene origo diel cca 20tSk a nepocul som o ziadnej nahrade
dakujem, na mazanie dam pozor - podla navodu by to mal byt nissan genuine grease (KRC 19-00025), tak skusim v nissane kupit
no ved uvidis jej cenu .A je ti to zbytocne pretoze jednu tubu som ani za rok v robote neminul
Kdybys náhodou nesehnal nové tak mam starší ,ale 100% funkční,pravidelně udržovane automaty...
bol som v nissane a ti machri chceli 38 Euro za tu vazelinu- tak som opisal sarzu a isiel do castrolu, kde som kupil za 9 eur. Diky Dave -ovi opat jazdim 4x4.
zdroj internet