Tak slibovaná mini recenze
Testovaný model K13 motor 1,2l 59kW(80k) CVT (automatická převodovka) - bohužel tří hrnek
barva: černá (s nádechem šedé)
výbava zřejmě Acenta (auto bylo na španělských značkách, takže výbava snad byla pro evropský trh)
Design nebudu hodnotit..to si zhodnotí každý sám

Mně se celkem z blízka líbí (nissan byl tentokrát v designu karosérie opatrný a vsadil na momentálně obvyklý vzhled)
Co se mi líbilo byl interiér micry, budíci vypadají opravdu dobře a vše je rozloženo, tak jak má. U kvality plastů se zastavím. Jedním slovem slabota, moje K11 je proti tomu luxus co se týče kvality a přesnosti spasování. Objem kufru je 265l což je ucházející a stejné, jako u Fábie II.
Luxusní je místo nad hlavou, jak u řidiče, tak i cestujícíh v zadní části.
Jelikož jsem testoval model s automatickou převodovkou, byl sem zvědav na akceleraci, hluk a pohodlíčko.
Pokud to porovnám se svoji K11 auto je celkem živější, má přeci jen o pár kW navíc. Hluk ...no je slyšet, že tam kvedlají pod kapotou jen 3 hrnky - zvuk byl pro mě prostě zvláštní.
CVT převodovka má 2 módy: rychlý a pomalý na popojíždění do města. V rychlém módu je možné přepnout do sport režimu. Automaticky se zvýší otáčky a ten mega zvuk co se začne ozývat

U tak malého auta prostě zážitek.
Pohodlí z jízdy po těch několika km docela ušlo. Bohužel co se mi nelíbilo hned od začátku byly přespříliš tvrdé sedačky. V moji K11 sedím, jak v obýváku.
Co se týče výbavy vyberu jen důležité věci
- v základu 6 airbagů
- ABS+EBD
- ESP
- přední okna v el.
- dálkové ovládání centrálního zamykání
- imobilizér
- posilovač řízení v závislosti na rychlosti jízdy
cena za toto auto v základu krásných 200tis (akční cena je platná do konce roku, pak se nepatrně zvýší)
Předpokládám, že by to mohl být konkurent "orvaných nevzhledných fábií" i když známe své lidi
Za příplatek umí micra autorádio na cd (mp3) s bluetooth(handsfree sadou) a navigací na SD kartě (komplet ovládání na volantu) vč. tempomatu. Dále parkovací asistent s čidli i na předním nárazníku, auto klima atd.
Z auta sem měl celkem strach a očekával v něm více Renaultu, ale nedopadlo to tak zle. Uvidíme, jak si micra povede po naježděných km.