Celkem:
členů4407
aut787
témat1373
příspěvků19566

Nejbližší sraz
Členové on-line (0)
Chat OnLine: 0 členů
nissan-club.cz / Diskuze / Terrano / Motor, převodovka / Ventilátor chladiče.

Nejste přihlášen. Přihlašte se prosím vpravo nahoře, nebo se zaregistrujte.

Zpět

Ventilátor chladiče.
tom

28.07.2013 17:07:47
Přátelé,mám dotaz. Co sepne u Terrána ventilátor na chladiči,když se zapne klima?
Klimu mám doplněnou,kompresor spíná,ale chladič je rozpálený jako pěťák,a vrtule na motoru se jen tak tak pomalu otáčí. Takže výsledný efekt je,že kompresor neustále spíná a vypíná. Za jízdy to funguje náporem vzduchu,takže to tak nějak chladí,ale při popojíždění a stání jede kompresor tak tři vteřiny,vypne a po dálších pěti znova sepne. A tak dokola. Takže předpokládám,že ho vypíná nějaké čidlo proto,že chladič klimy,trubky i kompresor topí jako kamna a nemá ho co schladit. smajl 9 Vím,že u ostatních aut při zapnutí klimy elektricky sepne motor ventilátoru na chladiči,ale tady je nějaká hloupá hydrospojka,takže to mi není moc jasný.

Alesh

28.07.2013 19:42:27
Je jedno jestli motor, nebo spojka. Obé ovládá termostat. Stáhni si dokundamentaci a hledej... smajl 1

tom

28.07.2013 19:58:50
Dokumentaci mám. Je tam spojka,která sepne vysokou teplotou vody v motoru. Je to na vodní pumpě. Takže teplotou vodní pumpy.

Alesh

28.07.2013 20:41:47
teplota vody v motoru ovládá klimakterizaci?

tom

28.07.2013 21:03:05
No právě,že ne. Pokud jsi někdy koukal do motoru,tak auta s klimou mají také pro tu klimu zvlášt ventilátor. Takže při běžící klimě běží i ventilátor na sahaře. Nicméně Terrano má jen jeden,na vodní pumpě. A ten je ovládaný teplotou té pumpy.

Hrudik

Tak to sem já

28.07.2013 21:04:53
Nevím jak u Toma ale montovali se tam vrtule na vodní pumpu a ty sou ovládaný vyskospojkou takže podle teploty na bloku jak dosáhne nějaký teploty ? tak vyskospojka sepne jinak se vrtule unáší sice chodí podle otáček motoru ale dalo by se říct že by si jí měl rukou zastavit.(ale nezkoušet) funkčnost spojky poznáš těžko dá se pouze poznat jestli není trvale seplá a to tak že když chcípneš motor tak by se vrtule měla jakoby dotočit setrvačností neměla by se zastavit hned.

tom

28.07.2013 21:12:24
Martine,tak to tam přesně je. Takže nechápu,jak to má uchladit saharu od klimy,když třeba někde popojíždím téměř na volnoběh. smajl 9

Alesh

28.07.2013 21:55:56
volaké čudné

Hrudik

Tak to sem já

28.07.2013 22:09:37
No to mi taky není jasný smajl 9

vik2

29.07.2013 07:03:15
Nevím jak u Novejších Terríků. moje TD verze ma klima svuj vlastní elektrickej přímo na chladiči klimy(před ním). Kamarad ma TDi rok 97 a taky ho tam má. A ten se spíná nezavysle na teplote chlazení, ale je ovladanej klimou.
(klimu jsem vykuchal a používám ho na chlazení motoru)

Jestli ho tam nemáš, tak ho někdo vyndal. Je napováženou proč...

tom

29.07.2013 18:03:08
Tak dnes jsem hovořil s Filipem,co má vrakoviště Nissan a měl i tento model auta. A světe div se. Terrána s motorem 2,7 mají před chladičem el. saharu,jak píše Vik. Nicméně u třílitrů soudruzi v Japonsku usoudili,že není potřeba a nedávali ji tam. Takže všichni,co mají třílitr a někdo jim to tam nedodal už před tím,než ho koupili,řeší stejný problém,jako já. Vše je tam prý pro to připravené,ale namontovaná z výroby nebyla. Skoro mně to připomíná Jožkova Juka bez vyhřívaných zrcátek. Takže HNUS. No už ji mám objednanou,tak uvidím,až ji namontuji. Stejně všichni píšou,že ten malý šoustáček ventilátorek při velkých teplotách a pomalém popojíždění je na hovno a stejně to pořádně neklimuje. Ale naštěsti to alespoň furt nespíná a nevypíná kompresor.... smajl 10
Trošku mě ti japončíci zklamali. A to je auto dovoz z Itálie,kde bývá teplo. Nechápu.

vik2

30.07.2013 06:55:23
Musim rict, ze chladil dobre.

Japonci?? Dyk se to vyrabi/ vyrabelo ve Spanelsku. Coz je jeste horsi, tam je celkem vedro smajl 1
To vis, automobilka usetrila miliony!!!
(jen co ja si dodatecne montoval ze serioveho WD21: plech pod pridavnou, zadni kovane kosti, tlumic rizeni,)

Ty asi nemas ani volnobezky? mas to natvrdo??

tom

30.07.2013 17:47:34
To se mě moc ptáš... smajl 1 Tak daleko ještě nejsem,ale asi nějaký automaty,ne? Jinak je sranda,že ve velkém TP mám vyrobeno v Amsterodamu. smajl 9 Tak to jsem netušil,že je to ve Španělsku... To se zase u nás vycajchovali. smajl 1 smajl 44 Kor,když na všem je Espana.

tom

03.08.2013 15:53:17
Tak ventilátor namontovám. No spíše mini ventilátor. to co tedy u Nissanu vymysleli je neskutečný dílo. No,dám foto. Má průměr asi 250mm,takže fouká asi tak na 1/5 chladiče.... smajl 1 Asi nemají ve Španělsku léto. smajl 43

Alesh

03.08.2013 19:10:09
Musíš jezdit na letní byt do Norska smajl 26

Zpět

-
Sponzoři klubu

Autokšeft Kernite Nissan Color Car Emado školní potřeby Stylemax reklamní agentura eLoading - webové stránky, e-shopy, profesionální e-systémy Motoron - výroba věcí pro auta Řeznictví Praha - Hudera a syn Vitráže - Sklenářství Vlašim Exkluzivní kosmetika

Děkujeme