Celkem:
členů4407
aut787
témat1373
příspěvků19566

Nejbližší sraz
Členové on-line (0)
Chat OnLine: 0 členů
nissan-club.cz / Diskuze / Terrano / Přední náprava / Přední čepy - výměna....

Nejste přihlášen. Přihlašte se prosím vpravo nahoře, nebo se zaregistrujte.

Zpět

Přední čepy - výměna....
DusiK2

16.10.2012 21:02:15
Zdravím všechny, jelikož jsem se dal do výměny čepů na přední nápravě, a začal jsem tím spodním, tak mám hned problém. Myslel jsem, že stačí povolit ze spodu čtyři šrouby a jeden hlavní ze spodu a vyndám ho. Ale nastal probém v tom, že když je celej odšroubovanej, tak ho nemůžu přes náboj kola vyndat. Nemáte někdo návod na výměnu těch čepů? Díky, foto přidám ráno.....

DusiK2

17.10.2012 06:23:10
Ještě jsem taky zjistil, že je kolo volný na ložisku (ale přitom mi nic nehučí), dá se tedy nějak dotáhnout ? A ještě k předešlý otázce ohledně čepu, pravděpodobně musí jít poloosa ven abych vyměnil čep, ale nevim jak na to, abych něco nezku.... Poradí někdo?? Díky

vik2

17.10.2012 07:28:02
Sundej volnobezku, pak tam bude videt takovej krouzek zajistenej segrovkou, sundej. pak ti pujde vytlacit poloosa. Vyndas ce.

Po sundani toho krouzku uvidis i dotahovani lozisek. Je to krouzek s dirkama. 2 sroubky. vysroubujes, sundas krouzek a je tam jeste jeden. Tim kdyz otacis, dotahujes loziska.

A kdyz uz jsi u toho,,, terranam se casto zatuhavaji predni brzdy. tak promazej vodici tycky brzdovych trmenu. Jsou dve, maji na sobe prachovky.

Jo a z fotky vidim, ze nemas jeste udelanou vyztuhu pomocneho cepu rizeni.
viz.:http://vik2.unas.cz/images/terrano/p_cep/pic3.jpg

DusiK2

17.10.2012 07:44:25
Super díky, dnes na to půjdu smajl 10 A kde seženu tu výztuhu a kolik stojí? No s těma brzdama máš pravdu, už jsem na to koukal a na spodním čepu brzdy není vůbec prachovka a když jsem ten čep vyndal (nahřátím) tak jsem zjistil že je i nějakej pokřivenej, nedá se koupit? Nikde jsem ho nenašel. Na druhý kolo jsem se ještě nedostal, jelikož mi včera terrano spadlo z heveru (spíš hevírek) a rozbilo mi hlavu, tak sem se nasr.... a šel spát.... Holt je to trochu těžší auto než jsem byl zvyklej,jsem lama, no.......

vik2

17.10.2012 13:10:15
videl jsi foto, je to doma vyrobeno. nic na tom neni.

ty brzdy ti udelaji i 1l na spotrebe. koupit se da vsechno, ale konkretne tento cep je asi dost drahej.
Mozna mam jeden v garazi, kouknu se. Pokud tedy nema T1 jinej nez T2. Mam na svem ted aute predni brzdy z T1 - 3.0i a brzdice jsou uplne jiny. Nafot ho, at vidim jak vypada. me zustaly moje puvodni...

Tak na to bacha, taky pod nim porad lezu a spadnoput to na me, tak je ze me mastnej flek. Takze vzdy davam krom heveru jeste kozu..

Jinak v kelly ten cep maji, cesta:
Úvodní stránka → Náhradní díly - osobní auta → NISSAN → TERRANO I (WD21) [07/86-02/96] → 2.7 TD 4WD (2664ccm/73kW/99HP) [02/89-02/96] → Brzdový systém → brzdová hydraulika → brzdové válečky a třmeny → přední náprava

DusiK2

18.10.2012 07:50:00
No v autokelly ho maj, ale 800 kč za něj tedy nedam smajl 10

Jinak jsem tedy včera konečně vyměnil čepy na přední nápravě a chtěl jsem dotáhnout ložiska, jenže jsem nevěděl kde. Tak jsem tedy nafotil, jestli se dotahujou tam, kde to mám vyznačené na fotce? A pokud ano, čím je mám dotáhnout, když to není na gólu? Díkes....

Další věc je ta, že když jsem udělal přední nápravu, tak teď mám problém se zadní. (dřív to nešlo poznat, ale teď po opravě přední jo)
Takže problém je takovej, že když jedu po rovný silnici a přidám, tak mi zadek uhne do prava a když uberu tak do leva, kde je zase závada?

Já než ho dám po původním hova.... do pořádku, tak na něm asi strávim mládí.......

vik2

18.10.2012 07:56:01
az za tou sipkou je videt krouzek s dirkama a dvema sroubkama na krizovej sroubovak. vyndas ty dva sroubky. krouzek s dirkama stahnes dolu. Je jen nasazenej. za nim je dalsi krouzek. Tim otacis a utahujes nebo povolujes loziska. zajisteni se provadi prave prisroubovanim k prvnimu krouzku.

Ten zadek by mohly delat vymlacene silentbloky v tycich. jsou tam dve kratky a dve dkovany dlouhy ramena. tak v nich jsou silentbloky, koukni jestli nejsou vymlacene

to vis,,, starej offroad, asi predchozi majitel na udrzbu sral...
ale "...pokud ho milujes, neni co resit..." smajl 10

DusiK2

18.10.2012 08:37:19
Aha, a já chtěl otáčet právě tam kde je ta šipka, ale jelikož to nešlo, tak sem se raději na ,,hrubou sílu" vykašlal a udělal sem dobře smajl 10 No až se mi vrátí auto z STK tak na to znovu mrknu....

tak tak, když ho miluješ, není co řešit smajl 10

Nadělil jsem si ho k 30 narozeninám, takže takovej malej dárek smajl 10

DusiK2

18.10.2012 11:33:19
Ještě mě tak napadlo, když přitáhnu to ložisko, neodejde do kytiček??Nebo jak moc má být dotažený??

vik2

18.10.2012 19:17:08
ja uz taky dotahoval. chce to s citem. aby nebyla zadna vule. kdyz uz to budes met rozhozeny, koukni jestli ve vazeline trebas neni voda nebo tak....

DusiK2

19.10.2012 06:59:42
No když jsem sundaval tu volnoběžku, tak skoro všude na vazelíně byli kapičky vody, to vadí? Já myslel že je to normální, když se to orosí....

vik2

19.10.2012 09:46:47
je me jasny, ze se ti do toho nechce. ale pokud tam mas vodu, urcite udelej komplet rozborku, ocistu, znovunamazani a sborku. Zkontroluj gufera a tak vsechno

jozef1974

20.10.2012 21:01:35
ja to delal na Trolovi a jak tak koukam ty naboje sou podobny i když napravy su koncepče jiny.
http://www.nissan-club.cz/diskuze/nissan_patrol/predni_naprava/unik_oleja_z_prednej_napravy_patrol_y60-4088

vik2

21.10.2012 21:33:18
jakej prumer poloosy ma patrol, meril jsi to??

jozef1974

22.10.2012 19:35:48
to sem nemeril nebyl duvod

Zpět

-
Sponzoři klubu

Autokšeft Kernite Nissan Color Car Emado školní potřeby Stylemax reklamní agentura eLoading - webové stránky, e-shopy, profesionální e-systémy Motoron - výroba věcí pro auta Řeznictví Praha - Hudera a syn Vitráže - Sklenářství Vlašim Exkluzivní kosmetika

Děkujeme