Celkem:
členů4407
aut787
témat1373
příspěvků19566

Nejbližší sraz
Členové on-line (0)
Chat OnLine: 0 členů
nissan-club.cz / Diskuze / Terrano / Přední náprava / Přední čepy - výměna....

Nejste přihlášen. Přihlašte se prosím vpravo nahoře, nebo se zaregistrujte.

Zpět

Přední čepy - výměna....
vik2

23.10.2012 06:55:48
me by to jen zajimalo, o kolik je to jine oproti terranu

jozef1974

23.10.2012 07:35:51
tak patrol ma tuhou napravu co je asi nejpodstatnejši rozdil ale ten náboj kola vypada hodne podobne.

Hrudik

Tak to sem já

23.10.2012 21:51:39
Oproti patrolu kterej má kouli místo ní máme manžetu jinak uloženi bude stejné s rozdílem rozměru toť můj názor

vik2

24.10.2012 09:34:51
Kluci ja vim jakej je rozdil v napravach. zas tak blbej nejsem. ale zajimalo me o kolik ma silnejsi poloosu.
sem se predtim asi blbe vyjadril.

LukasKL

pit stop jak na dakaru :)

02.06.2014 11:59:30
Tak přátelé, byl jsem si dneska pro Terrano, nebudu radši ani vysvětlovat, že manžeta nebyla vyměněna, protože jsem to ještě nerozdejchal.
Ale zajel jsem ještě do Bestdriveu na geometrii a když to měli zvedlé, tak jsme dospěli k názoru, že geometrii dělat nebudeme, protože mám na obou kolech vůli v čepech - více na obrázcích. Předpokládám, že to je původcem vibrací od 100km/h a výš. Zvládnu to vyměnit sám? Přijde mi to že to odšroubuju a našroubuju nové. smajl 1 smajl 1
Nebo jsem jen moc naivní a měl bych to svěřit servisu, ale po poslední zkušenosti bych servisy nejradši poslal do prdele.
Prosím o rady Hrudík, Jožka, Vik, Tom... díkes chlapy

LukasKL

02.06.2014 18:17:53
Tak jsem si to všechno pořádně prohlédnul a myslím, že bych to měl zvládnout. Od jakého výrobce byste doporučili tam dát ty díly?

jozef1974

02.06.2014 21:07:57
Ja myslim ze s vymenou by si nemel myt zadnej problem a ze ro hravo zvladnes. Presto po vymene doporucuji zverit nastaveni geometrie profikum, ale osvedcenym profikum, ne garazovym mistrum.

LukasKL

02.06.2014 21:18:40
S geometrii počítám, považuješ za garážmajstry i Bestdrive(Barum)?

Od jakého výrobce doporučuješ? Na internetu jsem toho našel mraky.

jozef1974

02.06.2014 21:25:47
Ja kupuji pokud mozno TRW ale ani original v nissanu nebyli moc drahy (nevim jak u Terana) , a tu firmu (barum) neznam ale kdyz si byl dotedka spokojenej neni co resit, jen vim ze u Terka se nastavuji odklony spatne a je treba se s tim celkem pohrat.

LukasKL

02.06.2014 21:31:56
Best drive je oficialni sit pneuservisu, prodejen barum a continental, taky delaji servis ale to spis takovy, co bych si udelal sam taky, treba vymena oleje apod.

Koukal jsem prave na nipparts a ten je cca 500 za kus.

Hrudik

Tak to sem já

03.06.2014 22:39:56
Měl by si to zvládnout sám Na spodní čep budeš potřebovat ještě jeden hever šponuje ho torzka na to bacha POtom dej pozor aby si koupil správnou dýlku prodávaj se dvě délky na T1 a na T2.
Co se týče spojovací tyčky tak si jí pokud ti to pujde vyhoď ven a udělej to na ponku změř si +/- na mm délku spojovačky a pokus se to sešroubovat opět na stejnou délku. Prodávaj se vnitřní a vnější čepy.
Hlavně nekupuj prosímtě Delfácký za rok to děláš znovu jak psal Jožka
TRW je dobrá volba mám je cca 3rok.Když budeš mít schozenej spodní čep tak už máš jenom krůček k manžetě u té si změř průměr poloosy a průměr domečku kloubu a cca délku.Když to budeš mít v tomhle stádyu takrozhoď venkovní část náboje pod výčkem bys měl najít segerovku která drží kloub s ložiskem aby nevyjel kloub ven z náboje potom pořídíš poloosu vycvaknou kdyby né tak povol na vrchním čepu ty 4šroubky a sundej celej náboj i s bubnem.
Když už budeš v kontrole čepů koukni se na čepy na spojovací kosti na straně u řidiče je čep kyvnej ten moc neodchází ale na straně spolujezdce je jenom otočnej uloženej v silonovém pouzdře a ten dost často odchází kdyby byl v háji tak to je na novou kost nebo to někde nechat předělat.
Tak ať se dílo povede kdyby něco tak volej smajl 7

LukasKL

04.06.2014 09:38:43
Já jsem právě koukal od Nippartsu, tím asi snad nic nezkazím. Ještě se podívám na kolik vyjdou ty TRW. Spojovací tyčku vyhodím ven, ještě špekuluju, jestli vyměnit i ten vnější čep, ale tam jsem vůli nezaznamenal.

Díky moc za radu, budu měnit ty vnitřní čepy, už jsem na to koukal v manuálu.

LukasKL

05.06.2014 18:07:39
Tak jsem se do toho pustil. Sundal jsem stabilizator a zjistil, ze musim vymeniti tycky, pac ta guma na nich uz ani nebyla. smajl 1

tom

05.06.2014 18:57:10
Lukáši, a to to nějak tlouklo, nebo jsi se jen náhodně koukl pod auto?

LukasKL

05.06.2014 19:44:49
Sly vibrace do volantu a kdyz jsem sel na geometrii tak mi rekli at si vymenim cepy rizeni. Jak jsem to zacal rozebirat, tak jsem si vsimnul jeste tech tycek...

Mimochodem srouby na cepech na jedne strane jsem povolil ale za zivyho boha nemuzu ty cepy vyndat z tech der kde jsou uchyceny. smajl 5

Nemate nejaky figl, jak je vyndat? Bouchal jsem na to gumovou palici ale ani se to nehnulo.

Zpět

-
Sponzoři klubu

Autokšeft Kernite Nissan Color Car Emado školní potřeby Stylemax reklamní agentura eLoading - webové stránky, e-shopy, profesionální e-systémy Motoron - výroba věcí pro auta Řeznictví Praha - Hudera a syn Vitráže - Sklenářství Vlašim Exkluzivní kosmetika

Děkujeme