Celkem:
členů4407
aut787
témat1373
příspěvků19566

Nejbližší sraz
Členové on-line (0)
Chat OnLine: 0 členů

Nejste přihlášen. Přihlašte se prosím vpravo nahoře, nebo se zaregistrujte.

Zpět

nestartuje
aumirek

12.12.2010 19:00:32
Zdravím mám takovej problémek.Přijel jsem k pumpě a už nenastartoval.Jen to slabounko cvakne ale není to cívka startéru,Při tom mi zdechne podsvícení hodin všechny ostatní kontrolky ale svítí normálně.Tuším teda co to dělá ale nevím přesně kde nejhorší je ale že když se do toho chci dát zase to startuje a tohle se mi stalo již 2 krát.A okud to jde nemá cenu něco hledat.Neměl někdo takovej problém nebo neví kde začít.Je to nisan vagon nafta 2 litr motor cd 20

Brouček

12.12.2010 19:11:28
No zřejmě je to elektrika.Kontakty na baterce,nedávno jsme něco podobného řešili.Stačilo sundat svorky,očistit je a kontakty na baterce a už to fičí jako vítr. smajl 1

aumirek

12.12.2010 19:23:06
brouček dík za snahu ale ono to bude trošku složitější.Kontakty na baterce určitě ne to by poklesly i kontrolky a ty nic dokonce hlavní světlo když zapnu svítí vesele dál.Celkem určitě nějakej vadnej spoj ale v kterém místě to už je horší neví li člověk přesně jak to tam chodí.Ono na baterku jde ten klasickej tlustej drát a tam to je dobré ale současně tam jdou i 2 jiné tenčí a ty se rozbíhaj do auta a buh ví kde a tam bude nějakej ten zádrhel asi budu muset počkat až to klekne a pak jít po těch drátech.Ale i tak dík za snahu
Ps osobně by mi byla hanba se ptát a pak zjistit že jen špatnej kontakt přímo na baterce

Brouček

12.12.2010 19:26:07
No jak říkám,řešili jsme to samé a se stejnýmy příznaky.

aumirek

12.12.2010 19:52:52
nevím teda nezdá se mi to jsi si jistej že nepohaslo vše.Ono dle mne ten tlustej drát jde přímo na startér a tam to je teda i svorka dobré pak jsou tam další dvě nezávislé větve a rozvod a tam bude u nějakého toho spoje problém.Jinak pro klid duše jsem samozřejmě očistil a dotáhl i ty svorky na baterce.Momentálně to startuje jak divé ale hrozím se kdy to zas uděla.A když to nestartovalo mohl jsi dotahovat a tahat za ty svorky a nic ani netuklo.A jak říkám rožl jsem při pokusu startovat hlavní světlo a nic svítilo jak strhané taktéž všechny kontrolky včetně žhavení jediné co zhaslo uplně bylo to podsvíceni palubních hodin tudíž na této větvi bude ten problém

jozef1974

12.12.2010 20:12:13
kontakty na akumalote . az pak bych hledal dal

aumirek

12.12.2010 20:26:55
jo jenže jak jsem psal ty jsou dobré kontakty a aku je v tomto případě jediná věc za kterou ručím že jsou v pořádku.Teda myslím tím kontakty přímo na aku ty ostatní tak tam už bude někde ten problém

Neaktivní člen

12.12.2010 20:55:50
když to vemu z hlkediska technického,tak kontakt ano,ale pokud říkáš,že to je Ok a dělá to vesele dál,tak koukni na relátka,nevím,jak to tam přesně je,ale vím,že občas stačí úpřeházet relátko z jiným,protože na startér je obrovský nápor a relátko už třeba dodělává,menilui jsem ho třeba když mi klekl kamion na váze,tak sjem to rozebral pojistkocku a přehodil relé třeba ze stahování okének a nastartoval šupem znovu,otázka je,zda tam relátka k tomu jsou,nejsem elektrikář,jen názor,možná ukostření třeba startéru,nevím,pak ale každopádně dej vědet,co to bylo

aumirek

12.12.2010 21:08:39
budu muset bohužel těžko se hledá závada když to zrovna fachčí.Ale jak říkám moc dobře vím že nestartuje li to a pohasnou kontrolky tak jedině baterka nebo kontakt.Bohužel kontrolky a vše jde při tomhle perfektně.Jediné co zhasne jsou ty hodiny čili jediná možnost vadnej kontakt na té větvi co jsou hodiny případně nějaké to relátko ale skoro jistě nějakej ten kontakt

Neaktivní člen

12.12.2010 21:15:07
No říkám,zkouni relátka,popřápadě je jen přehaž a uvidíš,já to tak na kamionu dělám taky,protože mi občas odejde,mechoš mi to vysvětloval tak,že je tam obrovský nával energie a to rele to neustojí tak dlouho jako u jiného el. činosti

Neaktivní člen

31.12.2010 09:44:19
jak si dopadl ?? našel jsi tu zavadu ?

jirka gti

31.12.2010 20:55:02
Ještě to může dělat volnější kontakt ve spinací skřínce

aumirek

02.01.2011 14:52:33
teoreticky i ta spínačka ale asi ne no dopadl jsem tak že jsem chytře čuměl pod kapotu pak zatahal za všechny dráty v okolí a ejhle onu to už nedělá.Ja ale říkám pokud by to nestartovalo a šel po drátech musel bych na to přijít ale pokud chvilku jde a pak zase ne je to neštěstí.Jedno vím že to nebyl kontakt přímo na baterce ale někde jinde jinak dík za rady

Lenka

18.11.2011 10:24:29
Dobrý den. Mám takový problémek s primerkou. Ráno jsem chtěla nastartovat a pohasli kontrolky i světlo na přístojovce a nechtěla nastartovat, jako by byla vybitá baterka, ale když jsem držela klíček dýl tak, je to hloupost, ale jako by se dobíjel a zesilovalo cvakání a pak chytla. Popojela jsem a zase dobrý, ale když jsem nechala auto zase delší dobu stát, stalo se to samé. Dokáže mi někdo poradit? Pojedu do servisu, ale třeba je to prkotina.

jozef1974

18.11.2011 12:29:40
s velkou pravdepodobnostou to budu kontakty na akumulatoru alebo starteru (studeny spoj), treba prekontrolovat zapojenie baterky a startera, vycistit kontakty na akumulatore,starteru a ukostreni,pripadne ošetrit nejakym sajrajtom proti oxidacii, v horšom pripade je to starter.
ja to skor odhadujem na to zapojenie

Zpět

-
Sponzoři klubu

Autokšeft Kernite Nissan Color Car Emado školní potřeby Stylemax reklamní agentura eLoading - webové stránky, e-shopy, profesionální e-systémy Motoron - výroba věcí pro auta Řeznictví Praha - Hudera a syn Vitráže - Sklenářství Vlašim Exkluzivní kosmetika

Děkujeme